#54. Interviu cu HanneWagner (scriitoare)

Despre HanneWagner:


Nu pot spune prea multe despre mine. Sunt o simplă ființă umană care încearcă să-și găsească un drum în viață. Să fiu scriitor e ca și cum aș avea grijă de un bebeluș. Sunt genul acela de scriitor care lasă cititorul să înțeleagă din fapte ce simte personajul. Sentimentele sunt mereu înșelătoare.


Din ce în ce mai mulți oameni nu se regăsesc deloc în ceea ce fac. În ce context, împrejurări, ai simțit că te regăsești în activitatea scrisului?


Da, categoric! După cum am spus, cartea mea e copilul meu. Nu aș putea trăi fără să scriu, să-mi fac în minte filme legate de carte, să-mi imaginez anumite scene pe care mai apoi sa le transpun în cuvinte.


În ce momente te simți inspirată să creezi și să dai viață personajelor?


Eu folosesc distribuțiile. Încerc mereu să fac personajul să fie în opoziție cu actorul care-i dă viață. Și o să-ți dau un exemplu. Jessica Moore este o femeie de nestăpânit, ca un cal sălbatic. Nu o interesează de nimeni și de nimic, nu se gândește la consecințele faptelor sale, pe când Penelope Cruz, actrița pe care am aleso pentru a o contura fizic pe Jessica este calmă, ambițioasă, feministă, vorbește frumos, se respectă pe sine însuși.


Surprinzi tematici și de pe wattpad. Ce anume te determină să abordezi astfel de subiecte? Ce mesaj vrei să transmiți cititorilor prin cărțile " WattPad -Povești dubioase" și "Sfaturi Pentru o Carte Originală ?"


Vreau să aduc la cunoștință faptul că mulți părinți nu-și verifică copii. Cu cine vorbesc pe net, ce fac pe net. Poate dacă ei ar ști că fiica sau fiul lor s-a apucat de scris cărți, probabil l-ar ajuta să evolueze. Chiar dacă am plecat acum mult timp de acasă, ai mei știu totuși ce fac aici, pe WattPad, și uneori îmi dau sfaturi sau idei.


Știm cu toții că pentru a câștiga ceva, trebuie să renunțăm la altceva. La ce a trebuit să renunți în favoarea pasiunii pentru carte? Ce pasiuni vrei să trezești cititorilor care îți citesc cărțile ?


A trebuit să renunț la timpul meu liber in care puteam ieși în oraș sau nu știu, la agățat. Timpul e prețios, și trebuie să profitam de el. Muncim nouăzeci și nouă de zile, iar în ziua o sută ne distrăm.


Care sunt temele principale din cartea ta "Vânătoarea Vol. 1 ,,Și Diavolii au slăbiciunile lor" ?


După am spus și-n descriere, eu scriu despre realitatea în care refuzăm sa credem că trăim. Droguri, crime, prostituate, cămătari, bani murdari, nepăsare și frică.


E o carte care se axează pe mai multe genuri, eu una prefer să spun că e o lucrare psihologico-romantico-polițisto-sângeroasă.


Ce recomandări practice ai pentru oamenii care își doresc să (se) redescopere și să aprindă acea scânteie din interior de creativitate și pasiune care îi fac să „prindă'' viață?


Păi, să se gândească că vor regreta când vor mai îmbătrânit faptul că nu au făcut în tinerețe acele lucruri.


Să ne imaginăm că ai putea călători în timp și ai fi mentorul celui care erai acum 10 ani. Ce i-ai transmite copilului de atunci?


Păi, mi-aș da o palmă peste ceafă și mi-aș spune : ,, Dacă vrei să devii ca fetele de la Andre, atunci muncește.


Care ar fi momentul în care ai putea spune că ți-ai îndeplinit misiunea ca scriitor?


Momentul in care voi spune că mi-am îndeplinit misiunea ca scriitor va fi atunci când îi voi putea da tatii o cutie în care se va afla o carte cu numele meu pe copertă.


Ce proiecte de viitor ai ? În final, te rog să spui câteva cuvinte cititorilor.


Nu le voi spune decât pe cele legate de WattPad. Am de gând să termin seria de cărți și să încep un roman polițist ce se petrece în perioada anilor '40.


Dragi cititori, va mulțumesc mult pentru că îmi sunteți aproape nu numai mie, ci și celorlalți scriitori de pe platforma asta. Fără voi noi nu am fi nimic, sunteți sămânța din care a rodit floarea succesului nostru.


~Interviu cu Adda~

Comment