#38. Interviu cu --Andre (scriitoare)

Despre --Andre, acum în postura de scriitoare :


Ca om sunt o persoană ambițioasă și loială, însă și aeriană și uitucă în majoritatea timpului. Întotdeauna am mers și voi merge pe moto-ul "Respectă ca să fii respectat".


Ca și scriitoare, pot spune că mai am foarte multe de învățat. Sunt mereu în căutare de informații noi, de expresii frumoase și cărți pentru a-mi fructifica pasiunea. Sunt încă la început de drum în lumea scriitorilor, așa că nu mă aștept ca una din cărțile mele să fie, încă, o stea a Wattpad-ului.


Cum a ajuns scriitoarea  --Andre să publice prima sa carte pe wattpad?


Țin minte că vara trecută am început să scriu la prima mea carte într-un caiet și doream ca și alții să o poată citi, așa că atunci când am aflat de Wattpad, nu am mai așteptat și am scris prologul, și într-un final așa am ajuns să postez prima mea carte pe Wattpad.


Cu ce sentimente pornești la drum când începi să scrii o carte ?


Nu am vreun sentiment anume atunci când mă apuc de scris, ci am un întreg amalgam de sentimente. De la bucurie, ajung la tristețe, apoi la furie și tot așa mai departe. Sentimentele mele apar pe parcurs atunci când scriu.


Cum ai caracteriza, în trei cuvinte, cărțile "Fantona Pandativului" și " Noaptea Vrăjitoarelor?


Sacrificiu, dragoste și luptă. Aceste cuvinte îmi caracterizează cele două cărți. În "Noaptea Vrăjitoarelor" este vorba de un război purtat de mii de ani între vrăjitoare, licantropi și demoni, și despre o dragoste purtate între două dintre rasele inamice, care cere extrem de multe sacrificii. În "Fantoma Pandantivului" este vorba într-un anumit fel despre aceeași temă abordată în cartea precedentă. În această carte se ilustrează lupta dintre oameni și strigoi, care ține de două sute cincizeci și cinci de ani în Viena și despre o poveste de dragoste nemaivăzută până acum dintre o tânără medium și un băiat fantomă, care a pierit la vârsta de șaptesprezece ani. Relația lor va lua naștere pe parcursul cărții și de la un simplu pact se va ajunge la o iubire plină cu sacrificii, momente de bucurie și durere și multe altele. În concluzie, acele trei cuvinte de mai sus caracterizează perfect aceste două povești.


De ce ar citi, cititorii de pe wattpad cartea "Între două lumi" ? Care sunt aceste două lumi și ce reprezintă ele ?


Dacă cititorilor de pe Wattpad le plac poveștile cu fantezie urbană și medievală, cu probleme adolescentine și crime misterioase, atunci cartea "Între Două Lumi" este una potrivită. În această carte este vorba despre viața Monicăi Christian, o adolescentă de cincisprezece ani care se crede un om normal cu probleme uriașe pe cap, însă destinul ei are altceva de spus. Ceea ce nu știe ea este că viața ei este împărțită între două lumi. Prima lume este cea a supranaturalului, războiului și vieții de conducătoare a unui tărâm distrus de luptele sângeroase și catastrofale purtate de mii de ani în regatul numit Casta. A doua lume este cea a oamenilor normali, a problemelor ei adolescentine și unei vieți monotone trăite într-un orășel din statul Oregon, și uitat de lume. Acestea sunt cele două lumi în care Monica este prinsă, așa că viața îi este împărțită între supranatural și normalitate.


Crezi în existența sufletului pereche? Vrea, cartea ta, " Au fost odată în Londra..." să fie mărturie, o teză scrisă pentru a dovedi existența jumătății fiecărui om și a iubirii?


"Au fost odată în Londra..." vrea să arate că dragostea adevărată există și oricât de mult va dura până o persoană își va găsi sufletul pereche ea tot va fi acolo, așteptând după persoana aleasă. Până și faptul că ar putea exista despărțiri de lungă durată între protagoniști, arată faptul că împăcarea ar veni după câteva luni sau câțiva ani, dar tot ar avea loc, pentru că acele persoane sunt predestinate pentru a fi împreună pe vecie.


Care este sentimentul trăit în momentul în care ai publicat pentru prima oară o carte pe wattpad?


Sentimentul pe care l-am avut când am publicat pentru prima dată pe Wattpad a fost bucurie. Eram atât de bucuroasă că am reușit să-mi îndeplinesc unul dintre vise, încât nu m-ai păsa de nimeni și nimic în acele momente.


Ai vreun scriitor care și-a pus amprenta în mod deosebit în sufletul tău?


Da, Megan Crewe cu cartea ei "Fantomele ne știu toate secretele". Cred că dacă nu era acea carte nu aș fi știut cât de mult îmi place paranormalul și supranaturalul, și cât de mult îmi place să scriu, așa că pot spune cu cea mai mare sinceritate că Megan Crewe a fost autoarea care și-a pus amprenta deosebit pe sufletul meu.


Ca și scriitor cum ai comenta următorul citat : „Omul este măsura tuturor lucrurilor, a celor care există, precum există, și a celor care nu există, precum nu există."(Protagoras)


Acest citat arată că nimic nu este nimic mai înalt decât individul. Protagoras susţine astfel că fiecare din noi este măsura a ceea ce este şi a ceea ce nu este. (Nu mă prea pricep la a explica citate, însă sper că s-a înțeles ceva din ce am zis.)


Împărtășește cu cititorii o întâmplare reală din viața ta, care ai vrea să devină subiect de roman.


Nu prea am întâmplări din viață care să devină subiect de roman, în afară de perioada agresării mele de către colegii mei de clasă. A fost un an foarte greu pentru mine, însă am reușit să trec peste doar prin faptul că m-am încurajat singură, că pot să lupt contra lor doar concentrându-mă pe ce este mai important, adică sănătatea mea mintală. Altceva nu mai am de povestit, deoarece nu am așa multe întâmplări palpitante ale vieții mele.


Tot ce am să le transmit cititorilor etse că le mulțumesc pentru faptul că îmi citesc cărțile, pentru că le place munca pe care o depun pentru ele și pentru că unii dintre ei chiar îmi lasă păreri pozitive și critici constructive care mă ajută enorm de mult.


În încheiere, ce gânduri vrei să transmiți cititorilor ? Există o altă carte în lucru? Să ne așteptăm și la alte cărți în viitorul apropiat?


Nu există doar o altă carte în lucru, există mult mai multe pe care abia aștept să le public aici pe Wattpad și poate peste câțiva ani, și în format fizic.


În viitorul apropiat este posibil să apară o nouă carte, însă nu am nimic programat. În primul rând doresc să le termin pe cele deja publicate și apoi pe restul din ciorne.


Eu trebuie să îți mulțumesc pentru minunatele întrebări puse!


~Interviu cu Adda~

Comment