#34. Interviu cu Inger_Fara_Aripi_ (scriitoare)

Despre Inger_Fara_Aripi_ : 


Ca om, sunt o fire calmă. Nu mă supăr sau enervez repede. Sunt destul de copilăroasă, dar în unele momentele pot fi considerată, după spusele celor apropiați, un adult. Îmi place să analizez persoanele. Îmi place să văd cum gândesc și se comportă ceilalți. Îmi place să le observ limbajul corpului și să le observ privirea. Pot spune că sunt un om destul de calm și calculat. Nu fac nimic fără să analizez situația și fără să mă gândesc la consecințe.


Ca și scriitoare, încerc să mă pun în pielea personajelor. Încerc să le înțeleg gândirea și comportamentul. Dacă ceva nu-mi place la un capitol, rescriu aceea parte. Dacă nu sunt mulțumită de cum a ieșit, nu renunț. Nu îmi place să renunț. Dacă nu îmi place cum am conturat un personaj, îl iau de la început și îl mai analizez.


Cum a apărut pasiunea pentru scris în viața ta ?


Pasiunea mea pentru scris a apărut în gimnaziu. Aveam multe idei în cap pe care le scriam pe un caiet. Erau povesti scurte de dragoste, cu vârcolaci, vampiri, fantome, zombii și extratereștrii. Încercat să le fac cât mai amuzante posibil. Să fie plăcute.


Cu timpul am început să le dezvolt. Le cream din ce în ce mai lungi și complexe. De la o pagină, două de caiet studențesc am ajuns la cinci pagini.


Pasiunea mea pentru scris a apărut din cauza imaginației mult prea bogate și a dorinței mele de-a da viață personajelor mele.


Care a fost sursa de inspirație pentru cărțile tale publicate pe wattpad ?


Sursa mea de inspirație pentru "Neașteptat" și "Pierduți în Univers" au fost melodiile și unele fotografii.


La "Inimi Distruse" este total diferit. Aici vreau să punctez mai multe probleme ale lumii și ale adolescenților din zilele noastre care consideră că sinuciderea e cea mai ușoară cale să treci peste. "Inimi Distruse" de la început a fost o parte din sufletul meu. Această carte este doar un schelet al cărții propriu zise. Sursa de inspirația de la "Inimi Distruse" a fost gândirea mea în legătură cu lucrurile care sunt punctate în carte.


De ce ai ales tema iubirii ? Te reprezintă ?


Am ales tema iubire, fiindcă este tema mea preferată. Aceasta mă reprezintă într-o oarecare măsură. Nu complet, dar o face. Fiecare gen literar mă reprezintă.


De ce ar trebui cititorii să citească cele trei cărți ale tale publicate pe wattpad ?


Dacă le place acțiunea, dragostea și puțină dramă într-o carte, atunci le recomand "Pierduți în Univers".


Dacă vor să citească o poveste diferită de dragoste, în care personajele au fost destul de rănite și încearcă să se vindece reciproc, atunci pot citi "Inimi Distruse".


Dacă vor o carte în care veșnicul clișeu este inversat, atunci aceea este "Neașteptat".


Ce alte pasiuni mai ai pe lângă scris ?


Pe lângă scriu mai desenez în creion și compun citate.


Ce tipologii îmbracă personajele tale din romane ?


Sunt diferite. Vreau ca fiecare personaj să fie diferit,să fie unic. Personaje mele îmbracă diferite tipologii. Unele sunt puternice și nu au slăbiciuni. Altele sunt rănite și au încercat să devină puternice, dar fără reușită. Timide și retrase, dar bune la suflet. Fiecare personaj al meu încerc să fie diferit, unic.


Eroinele principale sunt fete puternice de la început sau se transformă pe parcurs cu iubirea ?


Personajele principale sunt fete puternice care se transformă pe parcurs din cauza obstacolelor pe care le-au întâmpinat de-a lungul vieții lor.


Ce înțelegi prin acte creatoare ? Cum se raportează un scriitor la creație ?


Prin creatoare înțeleg o persană care oferă șansă la lumină unor noi personaje, unui nou Univers. Fiecare scriitor, din punctul meu de vedere, se raportează la creație în mod diferit. Fiecare are stilul său.


Cum depășești limitarea ? Dar blocajele ?


Limitarea și bloca ele le depășesc cu ajutorul muzicii.


Ai în plan o continuare a unei cărți publicate sau o carte noua? La final câteva cuvinte pentru cititori.


Am în plan să scriu o nouă versiune la "Neașteptat". Știu că poveste nu este foarte bună. Puteam să mă străduiesc mai mult și să iasă ceva ma bun, însă nu am făcut-o. Nu știu de ce. Vreau să scriu o nouă versiune care să nu mai fie în proză scurtă, care să prindă mai multă viață,să fie mai diferită, mai specială.


Nu renunțați niciodată la visurile și pasiunile voastre. Dacă credeți că nu puteți sau că totul este în zadar, gândiți-vă și la ce-ați simțit încercând. Nu vă lăsați descurajați de ceea ce spun ceilalți și mergeți înainte cu capul sus. Dacă nu reușit din prima, încercați de mai multe ori. Nimeni nu s-a născut învățat. 


~Interviu cu Adda~

Comment