#39. Interviu cu alwawlw (scriitoare)

Despre alwawlw :


Sunt o persoana visatoare, mereu visez cu ochii deschisi, iar unele din aceste "vise" sunt fragmente din cartea "Cele cinci fețe ale lui Eduth". Nu imi place sa ma numesc scriitoare, mai am mult pana acolo.


Cum ai început să scrii ?


Am inceput sa scriu chiar din prima zi pe wattpad, chiar daca incepusem sa scriu clisee si acum le scriu, dar le dau o pata de originalitate. Aveam sute de idei in acel moment, dar cand am terminat primul capitol din "Modern" ideile m-au parasit. Cartea a fost stearsa si atunci am inceput sa scriu "Cele cinci fețe ale lui Edith", am inceput sa scriu aceasta carte datorita prietenei mele, e mult de povestit de aici.


 Ce tipuri personaje ai conturat în cartea "Cele cinci fețe ale lui Edith" ? Care a fost cea mai mare violență pe care ai putut-o imprima personajelor tale?


Edith este genul ala de fata care se poate indragosti de cineva in doar cateva minute, e foarte copilaroasa si ii place sa arate asta mereu cand are ocazia. A ajuns sa sufere de TDI dupa ce tatal ei l-a ucis pe fratele mamei sale cu un cutit, ca un macelar, din vina asta este asa, din vina tatalui ei este speciala.


Drace este genul ala de baiat inchis in sine, insa daca stii cum sa te comporti cu el iti da si sufletul. Brunetul sufera de bipolaritate, uneori fiind foarte nervos iar in cateva secunde il vedeai cu zambetul pe buze, din pacate Edith nu stie asta, dar vreau ca ea sa afle cat mai curand de problemele lui mentale.


Scrii pentru o categorie de public anume?


Da, scriu pentru o categorie de public anume. Scriu pentru adolescenți si pentru cei care iubesc ciudatul.


Care e primul lucru la care te gândești când asociezi cuvintele „față" și „suflet"?


"Ochii sunt oglinda sufletului"


Perioadele în care ți se aplatizează emoțiile sunt moarte pentru scris sau bune?


Nu sunt moarte, niciodata nu ar putea fi.


Viitorul scrisului în România. Ce ziceți de viitorul scrisului în România? Cum îl vezi? Dă-ne, așa, ca o profeție: o să fie rău, o să fie bine,mai avem talente? Cum creză că va evolua wattpadul în următorii 10 ani ?


Din pacate nu sunt româncă. Nu aș putea spune nimic despre el deoarece nu stiu cum oamenii din acea tara se atarneaza scrisului.


Fiecare om poate scrie, unii scriu simplu niste compuneri pentru scoala, iar altii vor sa devina scriitori adevarati, sa aiba carti cunoscute in lume. In fiecare din noi se ascunde un scriitor, insa nu toti il pot scoate la suprafata(sper ca intelegi ce zic).


Cred ca pe wattpad vor aparea sute sau chiar mii de utilizatori noi. Sunt foarte multe persoane care ar vrea sa isi arate talentul, iar wattpad-ul iar putea ajuta.


Ce dorești să exprimă în cartea "Cele cinci fețe ale lui Edith" ? Cu ce vrei să rămână cititorul după ce îți citește cartea ?


Scriu aceasta carte deoarece vreau ca cititorii ei sa afle mai multe despre tulburarile disociateve de identitate. Vreau sa le arat ca sa fii diferit nu e chiar atat de rau, sa fii diferit nu inseamna ca esti ciudat, dar inseamna ca esti special. Vreau ca cititorii acestei carti sa inteleaga asta, ca e mult mai bine sa fii diferit decat o copie a perfectiunii.


Cu crezi că ce putem înlocui realitatea? Ce e mai departe de realitate? Ce teme ți-ai dori să abordezi din realitate în cărțile tale ? Ai vrea să fii propriul erou al cărților tale?


Realitatea poate fi inlocuita cu vise. Visand cu ochii deschisi ne indepartam de realitate si ne refugiem in mintea noastra. As vrea sa abordez bolile mentale si chiar asta si fac. Da, as vrea sa fiu propriul erou al cartiilor mele, vreau sa vad si eu cum se simte cand in capul tau traiesc mai multi ,,oameni".


La final te rog să le spui câteva cuvinte cititorilor și ce planuri de viitor ai.


Vreau sa va multumesc, pentru ca fara voi nu aveam sa stau aici. Fiecare privire aruncata asupra cartii mele si fiecare vot conteaza pentru mine mai mult ca mancarea si apa. Sper ca in viitor "Cele cinci fețe ale lui Edith" va ajunge pe raftul unei librarii.


~Interviu cu Adda~

Comment