#53. Interviu cu _gryffindor_heir_ (scriitoare)

Despre _gryffindor_heir_ :


Pentru persoanele care nu au avut ocazia să te cunoască te rog să ne spui câteva lucruri despre tine, atât ca și om, cât ca și scriitor.


Mulți se întreabă și uneori chiar și eu. Sunt un om simplu, o persoană devotată celor dragi, un om zâmbitor, fericit și câteodată nebun, probabil datorită vârstei. Îmi place să ascult decât să vorbesc despre mine și să-mi ajut familia. Urăsc minciuna și lingușeala. Sunt genul de persoană care preferă acțiuni, nu vorbe.


Cât despre statura de scriitor, mă consider devotată cititorilor. Îmi place să-i surprind într-un mod plăcut. Nu sunt un scriitor care alege calea simplă, deoarece este extrem de greu, îmi place să mă alătur mulțimii, dar cu o notă de originalitate


Bănuiesc că ai avut provocări pe calea aleasă, aceea d ea scrie, ne poţi enumera câteva dintre ele şi modul în care le-ai abordat?


Marea mea problemă este timpul. Sunt la vârsta la care trebuie să mă gândesc la viitorul meu și la întemeierea unei familii. Reușesc să-mi fac timp printr-un program, dar rămâne veșnica mea problemă.


Un alt obstacol ar fi lipsa de inspirație. Fiecare ne confruntăm cu ea, deoarece atunci când vrei să scrii se întâmplă când efectiv nu ai vreo idee. Cam astea sunt problemele cu care mă confrunt în continuare, la fel ca orice autor.


Ce te inspiră atunci când scrii? Dar atunci când alegi o carte pentru a o citi?


De obicei întâmplări din viața reală și viața mea personală sau câteva persoane importante. Cât despre cărți, le aleg în funcție de titlu sau de rezumatul de pe spatele copertei. Extrem de ingenios, ce pot spune! =))


Ce te determină să-ţi împărtăşeşti pasiunea pentru cărţi şi să răspândeşti dorinţe către cititori?


Probabil că societatea din ziua de azi. Văd copii și adulți de toate cu capul în telefon, în loc să comunice sau să citească o carte bună. Vreau să nu fiu intimidată de tehnologia de azi și să zic lumii că ador să citesc cărți reale, cu pagini și coperți pe care le poți mirosi.


Cum reuşeşti să-ţi menţii consecvenţa pentru a publica conţinut constant şi relevant?


Sincer, nu prea știu cum. Sunt lucruri pe care nici eu nu-mi dau seama cum le reușesc. Probabil prin ambiție și încăpățânare.


Ce teme abordezi în cărțile tale ?


Tema fantasticului, a magiei și a iubirii. După părerea mea, astea sunt cele mai importante. Iubirea este cea mai puternică magie din lume și îmi place să dovedesc acest lucru.


Ai o serie de cărţi preferate? Ori pe care le-ai reciti cu drag?


Am multe serii de cărți preferate și îmi place să le recitesc cu drag, dar cred că preferata mea este seria lui J.K.Rowling, adică „Harry Potter". Ar urma seria „Animale fantastice" și pe locul trei ar fi volumele Corneliei Funke din „Lumea de Cerneală."


Ce personaje dragi ai conturat în cărțile tale ? Cum le-ai descrie pe cele mai importante?


Păi, cel mai drag personaj ar fi mătușa lui Harry din seria „Catherine Evans". Am creat-o în urma unor evenimente din viața mea care m-au marcat. La fel ca și celelalte personaje ale mele, Kayla Oroscko și Kaytelin Castro, Catherine este extrem de încăpățânată. O fire sensibilă, dar puternică, cu un trecut dureros. Mulți vor zice că este un model de Mary Sue, ceea ce este cât de cât adevărat. Prin ea vreau să arăt că puterea femeii, în special a unei mame, este mai puternică decât orice pe lumea asta.


Oamenii care doresc să scrie sau scriitorii tineri au șansa de a se promova pe wattpad?


Da și nu. Spun nu deoarece nu toți vor fi capabili de așa ceva, în funcție de ce scriu. De exemplu cei ca mine, care scriu cărți încadrate în categoria fanfiction, nu vor reuși. Spun da, pentru cei care au idei originale și ale căror cărți au devenit celebre pe această platformă. I-aș sfătui ca după ce promovează pe wattpad, să meargă la o editură și să-și publice creațiile deoarece cărțile rămân și vor rămâne pentru totdeauna. Tehnologia va avansa, iar unele lucruri vor dispărea.


Cum crezi că pot fi determinați oamenii, cu precădere tinerii să citească consecvent?


Doar împinși de la spate. În ziua de azi rareori mai vezi pe cineva citind, dar dacă ne punem în gând ceva și suntem ajutați, îi putem determina. Personal, i-aș închide într-o bibliotecă sau librărie, fără internet sau telefon. =)))


Ce mesaj ai transmite celor care te citesc ? Spune-ne despre planurile tale de viitor.


Le transmit mulțumiri și urări de bine. Nu știu ce m-aș face fără cititorii mei loiali și de aceea vreau să le mulțumesc și sper ca într-o zi să ne întâlnim față în față.


Ca planuri de viitor, vreau să termin seria „Catherine Evans", care la sfârșitul ultimului volum va avea două finaluri. După ce o voi termina, am în gând să încep povești inspirate dintr-o serie de jocuri de pe telefon, acestea fiind traduse de către mine din engleză. Personajele principale vor avea aspectele de acolo, cu câteva idei originale din partea mea asupra caracterului.


~Interviu cu Adda~



Comment