#27. Interviu cu FabulaFabi2 (scriitor)

Despre FabulaFabi2 :


Eu unul m-aș descrie ca un om fericit. Nu am niciun motiv pentru care aș fi trist, sau o amintire de care să îmi mai pară rău. îmi place să petrec timp cu persoanele dragi mie. Prietenii mei sunt lucrul ce ma fac cel mai fericit, dar, totodata este riscant să cred asta, întrucât prietenia este un lucru fragil si greu de întreținut. Nu mă pot descrie ca o persoana ambițioasă și motivată, sau muncitoare. Scrisul, desenul, tot ce imi place să fac, o fac pentru ca îmi place. În cazul celor două, scriu pentru că vreau să îmi fac lumea imaginară o realitate și desenez pentru a-mi vedea personajele preferate in fața ochilor.


Ți-ai lansat o nouă carte. Prin ce surprinde ea ? Ce mesaj transmite cititorilor ?


O carte nouă creata de mine ar surprinde prin întâmplări bizare și lupte dinamice.


Cine a fost primul cititor al cărților tale ? Ce te-a îndemnat să schimbi în cărțile tale ?


JenifferLinsey a fost primul meu cititor. Schimbarea din cărțile mele a fost realizată de schimbarea mea personală. Primul cititor nu a avut niciun rol în asta.


Cu care dintre personajele tale te identifici? Detaliază puțin.


Personajele pe care le-am creat sunt strict fictive și nu sunt inspirate din propriul meu caracter. Personalitatea lor este făcuta doar ca să ducă povestea mai departe.


Cât timp îți ia să scrii un capitol la o carte ? De unde te inspiri ? Cum te documentezi ?


Legat de timp, am postat pe wall perioada aproximativă în care vor ieși capitolele (poate dura de la 3 săptămâni până la 2 luni), iar legat de inspiratie, in mare parte, m-am luat dupa Runeterra, lumea creată de Riot Games pentru jocul lor, League of Legends, și în rest, din alte show-uri si cărti care mă atrag.


Cum treci de momentele de "blocaj"?


De obicei iau o pauza de la scris si las inspirația să vină la mine.


Ce autor român preferat ai ? Dar străin ? Ai participat vreodată la un târg de carte românesc?


Nu am niciun autor român sau străin preferat. Citesc, dar citesc mai mult pentru a mă documenta. Cat despre târgurile de carte, nu, nu am fost la niuciunul deoarece nu mă atrag in mod special.


Ce citești pe wattpad ? Cu ce vii nou față de ceilalți scriitori ?


Folosesc Wattpad doar pentru a posta cartea, iar, de obicei, citesc povești scrise prost pentru amuzament.


Eu consider că aduc pe Wattpad un roman fantasy destul de simplu de urmărit și de citit, cu multa acțiune și suspans, care le va placea cititorilor interesați de acest gen.


Dacă ultimul tău roman, Dark Ages ar fi ecranizat la finalizare, ce actori ai vrea să îi ai în rolurile principale ? Unde ai vrea să se filmezi ? Ce sfaturi le-ai da scenariștilor care l-ar rescrie pentru marile ecrane ?


Când m-am gândit la personajul Kolias, m-am gândit să arate ca personajul din filmele Marvel: Thor. De aceea in rolul său l-aș avea pe Chris Hemsworth. Pentru celelălte două personaje principale, încă neprezentate: Drake si Janna, nu îmi vine nicio idee de actor potrivit. Despre locul filmarilor nu sunt sigur (poate un loc cu aspect medieval), iar sfatul pe care l-aș da scenariștiolor ar fi strict legat de structura poveștii; ce să scoată din ea și, respectiv, ce să păstreze.


Spune-ne câteva cuvinte despre platforma wattpad și ce ai schimba la ea. Citești scriitori români pe wattpad ? Ce i-ai îndemna să schimbe la modul de abordare al cititorilor ?


Nu am citit foarte multe cărți pe Wattpad, dar in mare toate au fost de la scriitori români. Am observat ca ei se împart in două categorii: cei care scriu serios si cei care scriu doar ca să râdă. Aș prefera ca Wattpad să facă cumva o diferențiere între cele doua "tabere", pentru că la momentul actual cărțile neserioase cu content deochiat sau scris foarte prost fură lumina reflectoarelor pentru cărțile bune si serioase.


Un gând de final către cititori.


La final aș ruga cititorii să voteze cartea dacă le place și să lase comentarii cu feedback si idei pentru viitor; cartea primește update-uri periodice și este o posibilitate foarte mare să le folosesc ideeile pe care le consider bune pe viitor.


~Interviu cu Adda ~

Comment