#52. Interviu cu 2001claudiaclau (scriitoare)

Despre 2001claudiaclau : 


Ma numesc Claudia, am 18 ani si sunt născută pe data de 07.09.2001. Sunt o fire calmă dar mă enervez un pic când trebuie sa repet de mai multe ori acelasi lucru. Port ochelari și sunt pasionată de desen si pian. Am cinci frati si sase surori, adică suntem doisprezece copii si doi parinti, o familie mare! Ca si scriitor, nu am avut din prima o pasiune, dar sunt o fire care isi imaginează multe si de aceea am ales aceasta platformării, sa transmit mai departe ceea ce gândesc.


Ce te inspiră să creezi? Cum îți alegi subiectele abordate în cărțile tale?


De inspirat, ma inspira mai mult la ceea ce vizionez. Imi place sa creez in felul meu, sa schimb un pic asa cum percep eu. Tot din jur, atât experiențele cat si oamenii. Subiectele mi le aleg simplu. Inspiratia imi vine mai mult noaptea, am cele mai multe ideei, si asa le transpun in cartile mele dar mai dezvoltate. Desi incep cu un subiect nu are cum sa nu se schimbe pe parcursul cartii.


Care e atmosfera pe care o preferi atunci când începi să scrii la cărțile tale?


Atmosfera este liniștea și de asemenea să fiu singură, asa ma pot axa numai pe scris.


Cum reacționezi atunci când ai momente dificile, ce te motivează să continui în clipele de cumpănă, când totul se „clatină" în jurul tău?


Cel mai mult ma motivează persoanele pe care le-am cunoscut aici. Atâta vreme cat ele ma încurajează, nu am cum sa renunț, desi am avut multe momente!


Cartea ta " Cine sunt " este o reflexie filosofică ? Cine crezi că sunt oamenii din pofilelor de pe wattpad ? În ce categorii i-ai încadra ca și natură umană ? Dar pe tine ?


Nu neapărat. Am inceput-o pur si simplu. Pe parcurs m-am hotărât sa fie ceva mai complex...nu este o carte chiar cum sunt toate de aici! Este ceva "cu de toate".


Oamenii din profilele de pe wattpad cred ca sunt persoane pasionate de scris sau citit. Fiecare percep lucrurile diferit...de aceea suntem unici. Nu pot neapărat sa introduc pe cineva intr-o anumită categorie.


Ce mesaje vrei să transmiți cititorilor prin cartea ta "1% inspiration 99% transpiration" ?


Prin aceasta carte am vrut sa transmit ca inspiratia poate veni de oriunde dar fără efort nu ai rezultate. Nu sunt experta in desen, dar cu munca si motivatie pot ajunge unde iti doresti.


Dacă ar fi să renunți la pasiunea pentru scris, care ar fi principalele motive?


Nu cred ca as avea un motiv. Pasiunea pentru scris este ceva temeinic. Dacă nu mai continui la un moment dat, este vorba de timpul meu.


Ce carte de a ta ai rescrie ?


Carte pe care as rescriu este " Cine sunt?" deoarece este o carte pe care am început-o alandala. As vrea sa o dezvolt mai mult!


Cum percepi conceptul de divinitate din perspectiva scriitorului ? Ce teme ale divinității tratezi în cartea ta " Un tenismen întors la Dumnezeu" ?


Cartea aceasta arată ca Dumnezeu există printre noi si El lucrează pentru oamenii care cred in El. Noroc nu există, Dumnezeu exista. Nimic nu este la întâmplare. Fiecare are rostul lui in orice, de aceea trebuie sa gândim ca oriunde am ajuns si oricând, am ajuns cu un motiv.


Care ar fi momentul în care ai putea spune că ți-ai îndeplinit misiunea ca scriitor?


Momentul in care vad că oamenii reacționează la ceea ce scriu si transmit.


Dacă crezi că nu divulgăm prea multe, ce alte „surprize literare" pregătești pe viitor? Te rog să transmiți și un mesaj cititorilor.


Depinde cum evoluează lucrurile:) Surprize avem fiecare, numai sa stim momentul potrivit pentru ele!


Mesajul meu pentru scriitori este sa renunte la ceea ce au început si sa fie mereu optimiști. Am avut momente in care am spus ca nu se mai poate dar fix atunci a venit momentul care ma ajutat sa ma ridic.De asemenea pentru persoanele care citesc pe această platformă este : fiecare avem dreptul la o opinie sinceră dar să încercați sa ridicati scriitori nu să ii doborati.


~Interviu cu Adda~

Comment