#11. Interviu cu AgapeFreeSpirit (scriitoare)

Despre AgapeFreeSpirit


Recunosc că sunt un copil, unul care încă este cu capul în nori şi mai are multe de învățat. Aș putea spune că am o mentalitate diferită faţă de ce văd din ce în ce mai des în jurul meu, trăiesc mai mult prin lumi fantastice şi amintiri.


Sunt o fire optimistă, căci am încredere că Dumnezeu a aranjat totul astfel încât să fie bine. Îmi place să trăiesc viaţa la maxim în stilul meu, sunt veselă şi cu sufletul deschis.


Ca o potenţială scriitoare pe Wattpad, mi s-a spus că trebuie să fiu mai originală în ceea ce scriu, căci am tendinţa să creez aventuri din alte universuri ficţionale deja existente. Astfel, nu cred că m-aş putea numi nici măcar scriitoare ,,amatoare", căci am nevoie de o sursă permanentă de inspiraţie şi talent, lumi deja create, cum am mai spus, ceea ce mă trage în jos.


Deşi se zice că mereu se poate şi mai bine, cred că ar fi nevoie de ceva zdravăn să-mi lumineze mintea mai mult.


Ai terminat o nouă carte, Spirit Animals: Alte vremuri . Prin ce surprinde ea ? Ce mesaj transmite cititorilor ?


Spirit Animals este lucrarea mea principală, într-adevăr, şi cred că surprinde prin acţiune, căci lucrurile iau întorsături ciudate, cum ar fi inamici noi, luptele şi apariţia unor noi personaje.


Sunt destul de sigură că relaţia amoroasă dintre protagonişti era previzibilă, însă n-am vrut să pun accent pe acest aspect.


Nu m-am gândit la un mesaj anume când am creat acea lucrare, căci în general nu sunt o fire sentimentalistă. Fiind un fanfiction, voiam doar ceva care să îmi oglindească personalitatea şi să pună o fărâmă din mine în universul lui Brandon Mull.


Cine a fost primul cititor al cărților tale, dar critic ? Ce te-au îndemnat să schimbi în cărțile tale?


Prima mea cititoare a fost prietena mea, AndreeaMcQueen . Stăm la o uliţă distanţă, uliţa copilăriei noastre şi ne cunoaştem de câţiva ani. Ea a citit cartea când eu încă nu aveam în plan Wattpadul, iar povestea era scrisă cu cerneală pe un carneţel.


Apoi, când cartea a apărut pentru prima dată pe contul meu, cea mai loială prietenă virtuală, cititoarea ce mi-a fost alături la fiecare pas, a fost _Razorfang_ , atunci sub numele de FolowingRiver.


Am avut mai mulţi critici de-a lungul timpului, dar cine mi-a spus adevărata faţă a cărţii mele este cealălat fondator a acestei cărţi de interviuri, mai exact EmanuilMena  = )


Criticile mi-au arătat că uneori mă supra sau subestimam şi, bineînțeles, m-au ajutat să îmbunătăţesc vizibil cartea.


Cititorii au schimbat complet parcursul poveştii, căci m-am ales cu noi personaje chiar semnificante în cadrul acţiunii.


Cu care dintre personajele tale te identifici? Detaliază puțin.


Primul personaj creat de mine a fost Kara O'Mally, nume ce reprezintă totodată pseudonimul meu.


Am făcut-o pe Kara în aşa fel încât să mă reprezinte: cum am spus, voiam ca lumea lui Mull să primească şi din mine câte ceva, așa că personajul mi-e aproape fidel de la aspect până la comportament, numai că mai în vârstă.


Totuşi, povestea vieţii Karei este cea unică, ce reprezintă personajul în esenţa sa şi nu pe mine.


Cât timp îți ia să scrii un capitol la o carte ? De unde te inspiri ? Cum te documentezi ?


Durata de procesare a capitolelor poate dura o zi sau mai multe, ajungând uneori la săptămâni sau chiar luni(când mă pregătesc să abandonez o carte din lipsă completă de idei.)


Mă inspir din viaţa reală, cărţi sau filme, dar de cele mai multe ori ideile mă cuprind pur şi simplu, produs al imaginaţiei mele.


Uneori chiar sufăr de un tip de Writer's Block, care se manifestă astfel: am idei, însă nu am inspiraţie destulă pentru a le pune în pagină sub forma unui capitol.


Documentarea o realizez cu ajutorul internetului, prietenul nostru de bază în zilele de azi, o nevoie aproape cotidiană a omului sau chiar o dependenţă..


Ce autor român preferat ai ? Dar străin ? Ce îți place să citești pe wattpad ?


Pot mărturisi că, din nefericire, nu prea citesc literatură română. Dacă ar fi să spun un autor român preferat, l-aș alege momentan pe Caragiale, căci schiţele sale îmi induc o stare de bine şi de umor, dar conturează şi defecte ale omenirii.


Uf, e greu să aleg din autorii străini. Mă încântă atât universele lui Erin Hunter, cât şi seriile lui Brandon Mull sau Connie Glyn. O plăcere enormă mi-a făcut şi Jonathan W. Strokes cu seria sa umoristică despre arheologi, Addison Cooke, pe care am recitit-o de trei ori.


Pe Wattpad îmi place să citesc cărţi bune de fantezie, lucrări ce merită într-adevăr publicate.


Cu ce vii nou față de ceilalți scriitori de pe wattpad? Ce reprezintă pentru tine fantezia ? Dar poveștile ? Care ar fi universul tău fantastic unde ai vrea să trăiești ?


Nu ştiu exact dacă mă prezint cu vreo noutate pe această platformă, însă sper că stilul meu de scris e aproape unic, lucru ce cred că mi-ar atrage cititorii.


Încerc să creez imagini vizuale puternice, însoţite de replici, astfel încât, la final, cititorul să aibă impresia că tocmai ce a vizualizat un film bun, dar ochii lui au fugit de fapt pe nişte rânduri, simple cuvinte... de asemenea, mă străduiesc ca umorul să nu dispară, iar exagerarea semnelor de punctuaţie (pe care mi-au raportat-o mai mulţi de-a lungul timpului) era menită să dinamizeze şi mai mult şi să creeze efecte mai puternice, intriga din vocile personajelor.


Tot ce fac mă reflectă din plin, arătându-mi partea jucăuşă sau caracterul.


Fantezia reprezintă pentru mine o portiţă de scăpare, singurul lucru ce mă ţine moral pe linia de plutire când realitatea îmi dă de furcă. Fantezia e, pur şi simplu, lumea paralelă şi povestea continuă în care trăiesc.


Universul fantastic în care aș vrea să trăiesc? Eh, aici mi-e uşor să aleg: lumea lui Mull m-a captat în întregime, deci voi spune Spirit Animals.


E foarte greu să scrii pură fantezie, să creezi noi lumi și foarte multe intrigi. Care a fost provocarea cea mai mare pe care ai avut-o când ai scris "Beautiful Creatures" dar "Spirit Animals: Alte vremuri ". De ce obstacole te-ai lovit la cartea " Biblioteca" ?


Ideea cărţii Beautiful creatures a venit dintr-o poză de pe Pinterest pe care am văzut-o în treacăt pe telefonul altcuiva şi melodia din animaţia Rio 2, Beautiful creatures, care mă inspiră enorm de fiecare dată când o aud.


Asta a fost acum cinci ani, vreme în care încă nu aveam telefon. Ţin minte că timp de o lună căutam disperată pe mobilul mamei acea creatură văzută şi încercam s-o desenez din amintiri, iar primele două ciorne ale poveştii au fost complet diferite de varianta de acum şi au reprezentat două caiete studenţeşti întregi.


Având în vedere că am rugat cititorii să mă ajute cu personaje proprii din universuri diferite, cum ar fi Harry Potter, anime-uri, Spirit Animals şi Eragon, cea mai mare provocare întâmpinată a fost să mulţumesc proprietarul fiecărui personaj cu caracterele şi acţiunile create. De asemenea, am putut simţi şi dezamăgire când doi participanţi au ales să nu mai scoată niciun cuvânt chiar din primele capitole, lucru ce mă făcea să simt că nu-s destul de bună nici măcar pentru așa ceva.


La Spirit Animals m-am lovit, cum am mai menţionat şi înainte, de probleme de originalitate, iar la ,,Biblioteca" am momentan Writer's Block, chiar dacă schiţa cărţii este destul de clară în mintea mea.


Care a fost momentul în care te-ai hotărât să scrii pe wattpad ? Care a fost temerea ta cea mai mare ? Ce le-ai transmite acum, după ce ai scris câteva cărți, scriitorilor debutanți de aici ?


M-am hotărât să scriu pe Wattpad atunci când am dorit mai multe păreri despre ce scriam. Petreceam chiar nopţi scriind pe acel carneţel la fanfiction-ul cu Spirit Animals, iar amica mea era încântată. Mă gândeam că poate aș putea avea puţin succes.


Nu ţin minte cu exactitate, dar cred că majoritatea temerilor mele proveneau de la criticile negative, pe care am învăţat acum să le ignor.


Să transmit ceva scriitorilor debutanţi? Păi, să aibă optimism complet şi să nu se lase demoralizaţi dacă mai primesc câteva păreri negative.


Cum vezi originalitatea pe wattpad ? Se încurajează mai mult originalitatea sau clișeele ? Care crezi că sunt genurile literare ocolite de scriitorii români de pe platformă şi de ce?


Trecând cu privirea prin câteva concursuri de pe Wattpad, am observat că originalitatea este promovată din plin. Nu am văzut niciun gen literar ocolit, dând din plin şi peste cărţi de dragoste, poezii sau spirituale, poliţiste, fantezie, vampiri din plin(nu stau să le înşir pe toate acum). Ideea este că fiecare scriitor este diferit, ceea ce oferă Wattpad-ului o mare varietate de alegeri la lectură.


Ce planuri de viitor ai ? Ce cărți urmează ? La final, te rog să le adresezi câteva cuvinte cititorilor.  Ce simbolizează user-ului tău de wattpad ?


Am în plan momentan câteva cărţi scrise în colaborare cu AmyHell23 .


De asemenea, vreau să îmbunătăţesc Spirit Animals şi stilul meu de scriere.


Agape înseamnă dragoste pură, necondiţionată, ducând referire şi puţin la Dumnezeu. Chiar dacă am aflat acest termen dintr-un anime, am vrut să arăt că sufletul meu este liber(FreeSpirit), iar eu reuşesc astfel să creez şi să scriu.


~Interviu cu Adda~

Comment