#2. Interviu cu LoyalBibliophil (scriitoare)

Despre LoyalBibliophil :


Sunt o fire singuratica, prefer mereu o carte sau un film bun decât o ieșire la mall. Pe cealaltă parte, sunt o fire care reușește sa ii facă pe oameni sa se simtă bine, sa rada. Nu-mi asum des riscuri, prefer sa stagnez decât sa am posibilitatea de a pierde.


De ce ai devenit scriitor pe wattpad? Când ți-ai dat seama că îți dorești să devii scriitor? Cum ai început să scrii?


Am devenit scriitor pe wattpad în urma cu 2 ani, din dorința de a încerca să scriu un fanfiction, ceva ce nu se poate numi creație literara.


Scrii ușor, greu? Care este cel mai potrivit moment pentru scris pentru tine? Scrii direct pe platforma wattpad sau mai întâi în word ?


Scriu de mica, asta știu sigur. Deși la un moment dat a intervenit o pauza destul de mare. Nu știu dacă vreau sa devin scriitor, sincer, e un hobby, e dorința de a lasă cuvintele sa curgă.


Ce apreciezi cel mai mult la o carte: emoția/starea sau povestea?


Povestea. Eu, ca și caracter, nu sunt prea sentimentala, de aceea am nevoie de un fir al acțiunii.


Cum ai convinge pe cineva ( un om care spune că nu-i place să citească) să se apuce de citit? Ce i-ai spune, ce ai face?


Nu poți bagă pe gat lectura. De la o vârstă, nimeni nu mai ia în serios sfaturile. Dar dacă ar fi vorba de un copil, probabil as face tot posibilul sa ii arat ca exista altfel de cărți pe lângă "Amintiri din copilărie" și "Baltagul".


Cum alegi cărțile pe care le cumpărați/le citești? După ce criterii? Ce citești pe wattpad ?


Cărțile pe care pe citesc trebuie sa ma atragă prin sinopsis. E singurul lucru pe care îl cer. Și ca un bonus ar putea fi thriller. Pe wattpad nu citesc, prefer sa simt textura unei pagini, nu ecranul telefonului.


Ce  îți place cel mai mult la lumea în care trăiești și ce îți displace profund?


Familia. Îmi place foarte mult familia mea și iubirea pe care o vad. Ce îmi displace? Falsitatea care e pretutindeni.


Povestește-le cititorilor câte ceva despre cărțile pe care le scrii. Ce ne poți spune despre relația dintre tine și literatură, dintre tine și creație, dintre tine și cărți?


Scriu ce simt, scriu ce îmi vine în minte când privesc un copac, un copil, un fulg de nea. Cred ca cea mai strâns relație e între mine și cărți, mereu am una la cel mult 10 metri de mine. Eu și creația cred ca ne îmbinăm la intervale neregulate de timp.


Dacă ai vrea să o comprimi o carte pe care ai scris-o în doar un paragraf, ce ai scrie în el?


Oh, nu știu. Am scris mult și e greu sa comprim orice într-un singur paragraf.


Care sunt autorii români contemporani care  îți plac cel mai mult și de ce?


Cred ca spre rușinea mea, nu am ajuns sa ma atragă autorii romani încă.


Te rog să le adresezi un mesaj cititorilor tăi.


Va mulțumesc. Va mulțumesc ca va rupeți din timpul vostru pentru a citi ceva izvorât dintr-o minte oarecum creativa. Va voi fi mereu recunoscătoare. Iar celor care îmi arata drumuri pentru a progresa, mereu veți avea respectul meu.


~Interviu cu Adda ~

Comment