#40. Interviu cu petrichorios (scriitoare)

Despre petrichorios :


Ca om sunt ca o constelație: sunt mică în comparație cu ceilalți și cu lumea, stelele îmi sunt gândurile și sentimentele, posibil bucăți de suflet, iar forma îmi este trup.


Ca scriitor sunt încă un învățăcel și cred că mereu voi fi asta. Sunt prea multe lucruri de învățat. Sunt visătoare, îmi place să experimentez lucruri noi și să încerc să ies din zona mea de confort.


Cum a apărut scriitoarea petrichorios și cât timp i-a luat să se nască?


Scriitoare din mine a apărut într-o zi ploioasă, în timpul unui test la geografie de care am fost scutită. Atunci mi-au apărut primele versuri în minte și le-am așternut pe hârtie, dând naștere primei mele creații: o poezie.


După acest incident, iubirea față de arta scrisului a crescut din ce în ce mai mult și a explodat ca o supernovă în mine, desenând ceea ce azi poartă numele de Melina Petrichoir.


Care e motivația ta în a scrie ?


Motivație? Cred că motivația mea se ascunde cu speranța și dansează împreună în cinstea creației, creației a ceva bun, a ceva făcut din plăcere și presărat cu imaginație.


Scrii și proză și versuri. Ce părere ți-ai format despre proza scurtă și poezia din România?


Poezia, atât pe Wattpad cât și în afara lui, are mare potențial. Pe Wattpad am rămas plăcut surprinsă să descopăr mici poeți aflați în pragul adolescenței, iar asta mă duce cu gândul la nevoie de exprimare, de a fi înțeleși a oamenilor din ziua de azi. În afara Wattpad-ului am putut descoperi poeți "vagabonzi", care scriu pentru ceilalți și nu sunt cunoscuți atât cât ar trebui, și marii poeți, maeștrii cuvintelor, care au avut o sită cu care și-au ales cuvintele pentru a exprima iubirea, frumusețea naturii, deznădejdea și multe altele.


Proza scurtă, pe care n-am întâlnit-o până acum în afara Wattpad-ului, este ca o esență de rom, concentrată, într-o sticluță mică. Primul lucru pe care l-am citit pe această platformă a fost o carte în genul proză scurtă și mi-a plăcut mult, deși nu era prea bine scrisă. Am rămas surpinsă de cum cineva poate scrie o mini poveste și să aibe același impact ca o carte complexă.


Povestește-ne despre cărțile tale de pe wattpad. Ce idei prezinți cititorilor în ele ? Ce aduc ele nou ?


Nu știu câte lucruri noi aduc în afara stilului meu de a scrie cu multe procedee artistice și sentimente.


În cărțile mele încerc să surprind fapte reale, lucruri pe care le-am analizat la oameni până acum pe care le tot analizez. Încerc să dau o șansă și lucrurilor "rele", cum ar fi consumul de droguri, încerc să deschid ochii măcar câtorva care citesc ce scriu eu și să-i fac să conștientizeze greșelile care au început să ne definească ca societate.


Cum răspunzi la întrebarea: Ne naștem oameni sau devenim oameni?


Sincer, eu cred că ne naștem oameni. Unii dintre noi se pierd pe drumul vieții, unii se pierd și reușesc să se regăsească, chiar să se reinventeze, să devină mai buni, iar alții se păstrează oameni toată viața.


În "Confesiuni " și "Frânturi de Vise" ți-ai pus o parte din suflet. Ce anume din viața ta reală ai vrut să redai în aceste două cărți ?


"Frânturi de vise" reprezintă sentimentele mele la pungă. Scriu poezii de plăcere și ca să îmi transform sentimentele în ceva bun.


"Confesiuni" reprezintă un eveniment din viața mea de care nu sunt foarte mândră tradus în metafore. Simțeam nevoia să vorbesc cu cineva despre el și cum nu sunt bună la a fi deschisă și a vorbi cu oamenii l-am transformat în ceva mai plăcut mie, ceva care nu poate să-mi mai facă rău .


Dacă ar fi să faci un top 5 cu volume pe care le recomanzi de pe wattpad, ce titluri s-ar regăsi pe listă?


Pe Wattpad am descoperit atât de multe persoane talentate că îmi este greu să fac asta, însă voi încerca.


1. orice lucrare scrisă de saaatuuurn


Nici nu am cuvinte să-i descriu munca, poate doar să fac un joc de cuvinte : este după altă planetă.


2. ,,MANIAC'' este un thriller psihologic care te fascinează încă de la primul paragraf.


3. ,,Amintește-ți de Jupiter" și orice altceva scris de  heterolumima. Felul ei de a scrie este uimitor.


4. orice scris de -anaerob. Cărțile ei sunt ca o briză rece de vară, ceva de care ai nevoie și nu mai vrei să-i simți lipsa


5. ,,Cum m-a sedus Paige'' este o poveste care curge lin îmbibată în adevăr.


,,Euphorie" este o tragedie redată, după mine, într-un fel mai frumos.,,Șoapte Trecătoare" și        ,, pe-atunci planetele erau baloane-n mâna mea" volume de poezii care redau realitatea prin metafore.


,, Focul din inimi" și ,, Sacrificiul" pentru că ambele sunt uimitoare și atunci când le citesc am impresia că citesc o carte scrisă de un scriitor legendar.


Și mai sunt multe altele care mi-au intrat în suflet


Care sunt temele pe care le abordezi cel mai des în scrierile tale? (Cum scrii? Când scrii? Cât scrii?)


Îmi place să abordez iubirea deși nu cred că am trecut prin ea, antiteza, fapte reale și baliverne spuse de visele mele noaptea.


De cele mai multe ori scriu când am inspirație, când vreau să creez ceva sau când am timp liber. Pot scrie ziua, dar de la un timp îmi place mai mult să scriu seara


Ai în plan să publici o carte? În ce alte activități mai ești implicată pe wattpad ? Ce șanse spre un viitor literar îți oferă platforma ?


Publicarea unei cărți ar fi ceva inimaginabil. Mi-aș dori să pot face asta cândva, dar am mai mult de lucru până să pășesc pe această treaptă a vițeii mele.


Deocamdată sunt implicată în două grupuri de lectură, dar mi-ar plăcea să mă înscriu într-un grup pentru a ajuta Wattpad-ul și scriitorii să progreseze.


Wattpad îmi oferă o șansă de a trăi viața de scriitor online, de a îmi dezvolta ideile și modul meu de a scrie, iar nu în ultimul rând, cred că îmi poate deschide drumul spre o posibilă carieră ca și scriitoare.


La final te rog să ne spui câteva gânduri proprii pentru cititori.


Dragi suflete, fiți pozitivi și încercați să faceți anumite lucruri sau să înțelegi oamenii din jurul vostru. Uneori "a încerca" e mai prețios decât "a face". Vreau să le mulțumesc persoanelor dragi de aici pentru mesajele și gândurile lor, cititorilor mei pentru că au găsit ceva ce le place pe profilul meu, celor care mi-au dat sfaturi și critici/păreri și în final Adrianei care și-a luat din timpul ei și mi-a luat acest interviu! Mă mulțumesc mult tuturor!


~Interviu cu Adda~

Comment