#29. Interviu cu tinna4you (scriitoare)

Despre tinna4you :


Greu de spus, deoarece prefer pe ceilalți să-i las să vorbească despre mine decât să încep să spun eu diverse chestii, care probabil în ochii celorlalți nu par reale. Dar o să spun totuși ceva. Sunt o fire puternică, un caracter puternic și introvertit. Prefer să văd un film bun sau să citesc o carte, decât să ies să cheltui. Trecutul m-a lovit destul de dur și de des, de aceea prefer singurătatea în comparație cu o companie nereușită.


Cu cine ai rezonat în literatură și ce ţi-a plăcut din ce se scrie astăzi?


Obișnuiam să scriu scenete din filme indiene, când cineva mi-a spus despre wattpad. Așa am ajuns să îmi fac loc printre cei de aici și să scriu. Am rezonat deci cu acea persoană despre care nu mai știu nimic de ceva vreme și am citit multe cărți până să mă apuc să scriu. Ca de exemplu, un fel de șut în fund pentru a începe să scriu, l-am primit din cartea "Vampirul Vlogger" de deeq___.


În cartea ta "Urmărită de trecut" aduci în discuție problematica vampirilor. Cu ce se deosebește ea față de celelalte cărți de pe wattpad, mai ales că subiectul este cam suprasaturat ? Ce se mai poate scrie nou despre vampiri ?


Am început cartea cu o poveste ușor clișeică, după ce am urmărit cu sufletul la gură finalul poveștii din Jurnalele Vampirilor. Am mai întâlnit povești de genul, dar am vrut ca dincolo de diferența dintre film și realitate, sau film și celelalte povești, am descris o Elena așa cum am văzut-o eu. Sinceră. Iubitoare. Caldă. Asta până ce o întâmplare a schimbat cursul vieții ei și a familiei sale.


În ceea ce privește noutatea despre vampiri, mă gândesc să le ofer o altă față decât cea pe care toți o cunosc. Iar detaliul acesta îl voi păstra pentru mine.


În cărțile tale ai abordat tema iubirii. Cum vezi iubirea ca și scriitor, dar ca și om ?


Ca și scriitor, iubirea reprezintă totul. Curaj. Forță. Putere psihică. Atașament. Încredere. Mai presus de orice, încrederea este totul. Fără ea, nimic nu se poate întâmpla. Iar din punct de vedere personal, iubirea poate însemna și trădare și minciună, la nivel înalt. Acel ceva care nu te lasă să dormi nopțile, făcându-te să te gândești continuu ce urmează să se întâmple în ziua următoare. Îl vei vedea? Va fi acolo? Vei suferi din nou? Întrebări de genul. Nu știu dacă am fost clară, însă am scris cum văd eu iubirea din ambele planuri. Personal și ca și scriitor. N-aș putea să fac vreo diferență între.


Care este cel mai interesant personaj pe care la-i conturat în cărțile tale ? Cu ce atrage el?


Cel mai interesant personaj...hmm, grea întrebare. Toate mi se par interesante și la toate lucrez cu mare-mare drag. Dar cel mai dur și lucrat cel mai bine, mi se pare a fi Elena din "Sacrificul" de pe celălalt cont al meu. O carte cu o poveste a două surori gemene. Acolo am pus cel mai mult suflet, caracterizând relația dintre două surori, asemănătoare cu cea dintre mine și fratele meu. Singurele diferențe dintre poveste și realitate, fiind acelea că eu am un frate și nici unul dintre noi nu a pățit nimic rău. Nu ca acolo, unde Elena s-a stins din viață.


Cum te-a influenţat wattpad sau clubul de lectură la nivel de receptare a ceea ce scrii?


Ambele mă influențează într-un mod pozitiv. Învăț mai multe, cu fiecare deschidere a wattpad-ului și participare în clubul de lectură sau concursuri sau altele. Învăț să scriu mai bine și să fac lumea să își dorească să citească ceea ce mintea mea debitează, uneori și fără sens.


Ce te face să scrii în continuare?


Sunt o fire care nu se dă bătută cu una cu două. Încerc totul, până când simt că nu se mai poate și vreau mereu din ce în ce mai mult. Sunt o luptătoare cu mine, acordând atenție maximă cuvintelor și criticilor pe care le primesc într-un mod pozitiv. Cred că asta și definește, de fapt, un scriitor. Îmi place să învăț, să citesc să mă agăț de orice fir pentru a scrie. Iubesc să fac asta și nu mi-e rușine cu ce fac.


Povestește-ne cum ajungi să te hotărăști asupra titlului unei cărți ? Dar asupra numelui personajelor ? Te unde te inspiri ?


Titlul îmi dă, de obicei, cele mai mari bătăi de cap. La începuturile mele pe site, scriam pe caiete, rupând filă cu filă ceea ce nu mă atrăgea. Acum, inspirația vine de la sine. Pur și simplu mă gândesc la evenimentul pe care vreau să-l scriu și atât.


Numele personajelor, de obicei le iau de pe net. Caut semnificații a numelor pe net și, obosesc nesfârșitul "google", cu astfel de teme. Cea mai mare căutarea a mea pe Google, este cu nume. Americane și turcești.


Ce face ca, cărțile pe care le scrii să rămână în mintea cititorului ?


Iubesc suspansul. L-am întâlnit în alte cărți citite de-a lungul timpului, l-am întâlnit în filme și încerc și eu să-l abordez cât de cât. Uneori îmi iese.alteori, nu. Cred că încerc de fapt să scriu cât mai bine și să las o umbră de mister după fiecare capitol.


Ce notă ai da cărților pe care le-ai scris până acum ? Există o reţetă care poate asigura succesul pe wattpad?


Nu cred că sar de 7. Sau poate sunt prea mândră de mine și ofer nota asta, nu știu. Iar în ceea ce privește rețeta de succes a site-ului, nu cred că există. Există doar oameni, emoții și noroc. Sunt unii scriitori care nici nu știu să scrie și totuși au mii de vizualizări și urmăritori. Cred că de fapt, secretul constă în sinceritatea scriitorului.


În final, te rog să adresezi câteva cuvinte cititorilor și să le împărtășești din proiectele tale viitoare.


Vă mulțumesc că îmi acordați din timpul vostru, citind poveștile mele. Vă sunt, vă rămân și vă voi fi mereu recunoscătoare pentru timpul vostru. Căci timpul unui străin, cântărește mai mult decât cel al unui apropiat care te ia în râs sau care te critică fără motiv. E greu să ții oamenii aproape de tine, atunci când ei nu te vor lângă ei. Iar eu știu asta cel mai bine. Vă mulțumesc pentru criticile constructive și promit să dau mereu, ce e mai bun în poveștile mele.


~Interviu cu Adda~

Comment