#23. Interviu cu LeenahLINDEN (cititoare)

Despre LeenahLINDEN :


Ca și om sunt puțin plictisitoare, tânjesc după putina acțiune și dragoste care să nu provină de la familia mea. Sunt o persoană singuratică. Ca și cititor am parte de toată acțiunea pe care o doresc și de multă dramă și dragoste.



Cu ai ajuns să descoperi wattpad-ul ? Ce fel de cărți citești în general, dar pe wattpad? Îți plac mai mult scriitorii români sau cei străini de aici ? Ce stil literar te reprezintă ?


Am descoperit aplicația din greșeală. Cautam de pe telefonul surorii mele mai mici jocuri și am dat peste wattpad.


Nu sunt o fana mare a SF-ului, dar am citit și astfel de cărți. În general citesc toate felurile de cărți dar trebuie să recunosc că micuța mea bibliotecă are mai multe romane de dragoste. Dar de obicei citesc astfel de cărți și pe wattpad.


Când am început să citesc îmi plăceau mai mult scriitorii străini, deoarece aveam imprea că scriitorii români sunt plictisitori și nu au cărți bune. După ce am descoperit wattpad-ul mi-am dat seama cât de greșită era impresia mea. Nu cred că am un anumit stil care să mă definească.


Ce le-ai spune fără nici un fel de perdea scriitorilor cărora le-ai citit cărțile pe wattpad ?


Dacă as avea o asemenea șansă probabil că le-aș spune ce aș vrea să schimb la anumite părți dintr-o carte.



Cum a apărut pasiunea pentru citit ? Ce lumi interesante îți deschide cititul ?


Pasiunea de a citi a apărut de la vârsta de 6 ani când am intrat prima data într-o bibliotecă. Țin și acum minte prima carte pe care am citit-o.


Doamna bibliotecaraă m-a avertizat că trebuie să o citesc astfel când o să predau carte dacă nu știu despre ce era vorba în carte nu avea de gând să îmi mai dea voie în bibliotecă


Niște lumi absolut fenomenale, având probleme în familie și neavând prieteni, îmi gaseam alinarea doar în cărți. Mereu eram într-o lume cu totul diferită. Deși nu credeam în prinți și prințese citind ma simțeam că și o prințesă.


Ce cărți citești acuma, aici pe wattpad ? Crezi că wattpad-ul e o platformă bună pentru cititorii care vor să descopere cărți noi ?


Sincer nu prea am timp să mai citesc pe wattpad, dar și când sunt pe watt mai mult recitesc cărți, deși sunt câteva cărți care mi-au atras atenția.


Găsești multe cărți bune pe wattpad, dar găsești mai multe cărți patetice, scrise de copii puțin cam mici,sau de unele persoane care cred că dacă scriu 4 cuvinte pe o foaie sunt deja scriitori. Sunt puțin cam critică aici :))


Cum vezi poezia reprezentată pe wattpad ? Avem poeți buni aici ?


Din păcate nu sunt o mare fană a poeziilor și a poeților, deci nu îmi pot da cu părerea.


Într-o perioadă tulbure, când interesele sunt cu totul altele, mai sunt oameni curajoși, devotați care nu renunță la visul lor. Care e visul tău ? Crezi că un vis îl poți împlini prin wattpad ?


Dacă ar fii să o întreb pe sora mea despre asta, ea ar spune că și-ar putea împlini visul având multe voturi pe wattpad, în schimb eu m-aș baza mai mult pe schimbarea mentalităților. Bănuiesc că aș putea să îmi împlinesc visul prin wattpad. Asta dacă visul meu ar fii să devin o scriitoare cunoscută dar nu am talent la așa ceva, deci visul meu personal nu se poate împlini prin wattpad, din păcate.


Care este opinia ta față de cărțile pornografice scrise de minori, aici pe wattpad. Ce sfaturi le-ai da ? Cum crezi că putem curăța wattpad-ul de asemenea cărți ?


Am o părere cam proastă despre copii aceștia dar și despre părinții lor, din nefericire. Mulți copii din zilele noastre au prea multă libertate, și asta nu duce la nimic bun. Peste tot pe wattpad și un afara lui vezi copii de 12/13 ani îmbrăcați cât mai "sexy" vorbind cât mai urat posibil, și comportându-se bulgar. Acestor copii le-aș spune doar așa :nu vă chinuiți atât, mai copilărit, pentru că, pentru numele lui Dumnezeu, o să aveți ani întregi la dispoziție să vă comportați așa și sa faceți sex, atât de mulți ani încât o să vă saturați de asta.


Din păcate nu cred că putem curăța wattpad-ul de asemenea cărți.


Ce părere ai despre comentariile critice de pe wattpad ? Poate să ajute scriitorii ? Crezi că scriitori țin seama de sfaturile cititorilor, din experiența ta de până acum, de pe wattpad?


Comentariile critice sunt bune într-o anumită măsură..Da,ajută scriitorii, dar dacă sunt făcute doar să îi jignească pe scriitori atunci, mai bine nu ar fii de loc. Scriitori practic își pun sufletul pe o tavă de argint atunci când scriu o carte și o postează/publica o carte. Sunt ei foarte nesiguri și fără să fim noi nesimțiți. Cred cu ardoare că ei ne ascultă și încearcă să ne facă mult pe plac.


Ce a descoperit LeenahLINDEN despre LeenahLINDEN prin citit ?


Despre mine am descoperit că pot fi o persoană destul de calmă, am descoperit că trebuie mereu să fiu atentă la detalii să am răbdare să ascult și cealaltă versiune a povești, să fiu mereu politicoasă indiferent de persoană. Am descoperit că nu am nevoie de multe persoane în jurul meu ca să fiu fericită.


La final, câteva cuvinte pentru admiratori, cititori și pasionați de lectură ?


Să nu fie niciodată prea duri cu scriitorii, sau cu alte persoane. Să nu renunțe, orice și-ar dorii.


Și să citească, mult. Pentru că doar cititind putem avea în creier la fel de sănătos ca și trupul nostru.( nu sunt prea bună la cuvinte, scuzele mele).


Mulțumesc pentru aceasta onoare. 


~Interviu cu EmanuilMena ~

Comment