~25.Poglavlje

Kralj vampira je napokon otvorio oči ,i prvo što je uradio jeste uhvatio prvu vješticu pod ruku i ispio je do zadnje kapi krvi.Bio je užasno gladan,i iako je jeo,nije se zasitio.Razmišljao je samo o njenoj krvi dok nije shvatio da ona nije tu.Pogledavao je prema glavnoj vještici upitno .Samo je odmahnula glavom.Dakle,nije se ni usudila doći posjetiti ga?!


Ovo neće ići,dok je bio u nesvijesti nije ju mogao nadgledati a pola dvorca se ionako sastoji od idiota koji ne bi primijetili je li tu ili ne.


Krenuo je ustati i odjednom se našao na podu.Zašto nije osjetio lijevu nogu?Vještice su se zadržavale na udaljenosti,što se događa?


Odignuo se od poda i pogledao prema nogama.Lijeve nije bilo.Odjednom se sjetio proklete igre s onim djetetom.


Gorio je ,oči su se crvenile i očnjaci su narasli.Želio je nekome otkinuti glavu.Bolje rečeno,želio je onom djetetu otkinuti glavu.Nikada prije nije upoznao ono dijete,stoga ne zna zašto bi bio napadnut od njegove strane,no nije bilo važno to sada.


"STRAŽARI"Povikao je ustajući se nekako s poda,da bi opet sletio na krevet.Dva stražara su uletjela dok se Harry podignuo u sjedeći položaj.


"Da !"


Pogledao je prema njima dvojici.


"Okupite najbolje vojnike i povedite četiri vojne jedinice sa sobom."


"Da,ali koji je zadatak?"


Pogledao je prema njima preko oka goreći od ljutnje.


"Sravnite vilu Phantomhive sa zemljom,i ljude s njom."Poklonili su se i otišli iz sobe.Jedna od vještica je držala umjetnu nogu koju je polako pričvrstila na vampirovu .


Kralj vampira je izgubio nogu ,i ni najveća vještica na planeti je ne može vratiti.Odjednom je netko pokucao na vrata.Naživcirano je rekao da ta osoba može ući,no kada je vidio tko je došao ipak je nabacio osmijeh.


Ušla je u plavoj haljini u tmurnu prostoriju njegova prelijepa žena.Da,zasigurno "njegova".


Ustao je iste sekunde i zaletio se prema njoj.Umjetna noga nije bila dobro pričvršćena,stoga je spala dok je išao prema njoj.Zbog toga je zapeo i ona ga je pridržala da ne padne.Nabacila je umjetni osmijeh na usne i polako mu pomogla da se vrati na krevet.Grlio je ,i mirisao ,i nije joj mogao odoljeti nikako,iako je ona njega mrzila iz dna duše.


Nogu je vještica opet prčvrstila,ovaj put do kraja,i zatim je izašla iz sobe.


"Kako si?"Upitala je Anastasia držeći ga za ruku.


"Dobro."Upitno je podignula obrvu pogledavajući prema nozi.Zar se to može dogoditi vampiru?Što se uopće dogodilo?


"Anastasia."Skrenula je pogled prema njegovi očima.Nasmiješio se lagano i stavio jednu ruku na njezin obraz.


"Želim da večeras bude bal u čast naših zaruka."


"Z-zaruka?"Promucala je .Ovo nije očekivala.


"Da.Ionako ćemo se vjenčat,pa šta fali?"Uzdahnula je.Prerano je,zapravo nije prerano ,već se ovo ne bi trebalo događati.Trebala je biti u dvorcu dok ne obavi zadatke,no Smrt je sve zakomplicirala ubojstvima,njezinih sjećanja nema ,a još je sad i Harry mori u vezi svadbe.


Želi što prije to obaviti,da ona ne bi mogla otići ili uraditi neku glupost.


Nema smisla sada reći ne,no kada bolje razmisli ,ovo bi je možda moglo pokriti u smislu trećeg zadatka kojeg bi večeras trebala dobiti.


"U redu."Opet lažni osmijeh.Stvarno joj pretvaranje dobro ide.


Nasmijao se i zagrlio je.Da,možda će joj ipak jedna večer opuštanja dobro doći,s Harryem ili bez njega.


Sjedeći u udobnoj kožnom naslonjaču Ciel je ispijao jutarnji čaj.Izgleda da će danas započeti s igrom.


Kucanje se začulo kroz radnu sobu.Ciel je spustio čaj ,i u sobu je ušao Sebastian noseći jutarnje novine i uz njih,pismo?


"Što je to Sebastian?"Butler je uzeo pismo i predao ga mladom gospodaru.Primijetivši prsten ,nasmijao se.


"Pismo od Lau-a.Izgleda da kralj vampira pravi bal u čast zaruka."


Ciel se trznuo.Zaruka?


"Sebastian."


"Da,gospodine.Počet ću s pripremama."I s tim riječima je išetao iz prostorije.Večeras će po prvi put ući u neprijateljsku jazbinu.


Silazeći u kuhinju Sebastian je okupio sve radnike.


I doista su svi tu stajali u vrsti čekajući što će Sebastian reći.


"Mey Rin."Izgovorio je gledajući u sobaricu.Imala je crvenu kosu svezanu u neuredni rep i velike okrugle naočale koje su dobro zaklanjale njezine oči.Bila je zapravo jako smotana i dosta puta se polomila na hodnicima,no nije bila jedina.


"Molim?"Izgovorila je svojim hrapavim glasom.


"Večeras promijeni posteljinu u svim sobama.Neka budu spremne za goste."


"Da.Biti će mirisne i blistave,da."Rekla je ,a Sebastian se okrenuo prema kuharu.


"Baldroy."Visoki kuhar je sada bio na redu.Kao i uvijek je držao zapaljenu cigaretu u ustima,i prljavo plava kosa je čupavo stršila.


"Večeras pripremi doručak za sutra.Budi pažljiv i imaj uvid u jelovnik koji vole goste."


Kimnuo je glavom,i Sebastina je sad pogledao prema malenom vrtlaru narančaste kose.Lice mu je kao i uvijek krasio osmijeh i vesele zelene oči uokvirene pjegicama su svjetlucale.


"Finnian.Želim da urediš lijepo vrt i da odvedeš Pluta u šetnju.Ne želim da se gosti prepadnu zbog tog psa."


"Obećajem da će sve super izgledati!"Uskliknuo je.Sebastian je kimnuo glavom.Na redu je bio Snake.Kao i uvijek je stajao zadnji u redu.Imao je kratku sivu kosu i žućkaste zmijske oči,valjda mu otuda potiče nadimak.


"Snake,tvoj zadatak je zabaviti goste."I on je kimnuo glavom .Sebastin se nasmijao prema još jednom butleru koji je bio tu od tko zna kada.


"Tanaka,molim vas da preuzmete odgovornost za ovo mjesto,pošto ćemo gospodar i ja biti na jednom važnom sastanku."


"Da,ho-ho."Rekao je stariji butler i ispio svoj zeleni čaj.Sebastian ih je zatim poslao na posao nadajući se da večeras neće uništiti dvorac.A što se tiče priprema,sve je spremno ,samo treba čekati mrak.


I ustinu je mrak stigao brže nego inače.Ciel je umirao u svojoj sobi dok mu je Sebastian vezao korzet.Zašto je pristao na tako suludu ideju?


"Gospodine,molim vas strpite se."Rekao je stežući korzet.


"Kako ću se smirit kada mi to smrskava tijelo?!"Rekao je nevjerujući da će večeras morat glumiti djevojku.Sulude ideje su bile,pa ,sulude!


"Gotovi ste,još samo periku treba namjestiti."Sebastian ga je "dotjeravao" već sat vremena ,jer ipak trebaju nekako upasti u bal.


"Čekaj,zar ti nisi mogao jednostavno iluziju bacit?"


"Ne."Izgovorio je brzinom munje."Tamo će najvjerojatnije biti vještica koje će odmah vidjeti kroz nju."


Zatim se nasmiješio.Pokazao je prema velikom ogledalu na zidu.


"Gotovi ste."Ciel se okrenuo ugledavši sebe u rozoj haljini s cvjetovima,cipelama s potpeticom i stiliziranom perikom.Osjetio je Sebastianov smijeh.Prokleti demon.


Uzdahnuo je ,i odlučio da ovo on može obaviti.Sebastian se isto sredio za bal,ali ne veličanstveno kao i Ciel.


"Idemo li,gospođice?"Cerekao se kad je to izgovorio.Ciel ga je prostrijelio pogledom.PROKLETI DEMON.


Sjeli su u automobil i krenuli.Ovo će biti duga noć.Automobil se parkirao ispred mračnog dvorca skrivenim nedaleko od Londona.Izdahnuvši još jednom Ciel je polako izašao iz automobila ne željeći se spotaknuti zbog cipela.


Ogroman dvorac je bio pun stvorenja .Vrvio je od najmračnijih ubojica ljudske vrste ,a njegov butler je trenutno bila najopasnija od svih njih.


Ušao je u predvorje ,i   bio je zgađen kada su mu ponudili odmah na početku martini od krvi.


No,tko je on da govori,ipak je prodao svoju dušu demonu.


Za to svo vrijeme je Anastasia stajala ispred ogledala u crvenoj dugoj haljini.Nije željela ovo raditi, ali kao što je već spomenula ,ovo bi joj došlo kao dobro pokriće za treći zadatak.


Odjednom su se vrata sobe otvorila i unutra je ušao Harry.Obuhvatio je oko struka i na prst joj skliznuo zlatni prsten s crvenim kamenom.


"Spremna?"Upitao je smjiešeći se ,i grleći je.


"Da."Izgovorila je ogorčeno.Izašli su iz sobe i krenuli silaziti niz velike mramorne stepenice.Svi su zapljeskali ,osim dviju osoba koje su se skrivale u sjenama.


Pjevušući, butler po imenu Tanaka je prolazio kroz dvor Phantomhive.Stao je nasred plavkastoga hodnika vadeći džepni sat, pogledavši otkucnulo je deset sati.


"Dakle,sada bi nam gosti trebali doći."I ustinu su dolazili važni gosti ,posebno organizirani u četiri vojne jedinice.


Približili su se dvoru ,skrivajući se u žbunjima i sjenama drveća oko njega.Ovo će biti lako.


Jedna jedinica je bila sasvim dovoljna da sredi svih pet/šest osoba u unutra.


Prva jedinica je izletila i odjednom ih je pola palo mrtvo već do pola puta do ulaza.


Nisu shvaćali što se događa,samo su padali.Jedan je vampir ipak uspio pogledati prema krovu gdje je ugledao sobaricu s dva revolvera.Posebni metci protkani demonskim kletvama su dobro ubijali sve pred sobom,a još kad ih koristi bivši plaćenik sve sjedne na svoje mjesto.


Počeli su se povlačiti,no ni to ima nije pomoglo.


"Bez obzira koliko udaljeni bili,moje oči mogu vidjeti i najmanju meta."I zbog tih svojih sjajnih narančastih očiju je ustinu bila vrhunski plačenik.


Prva jedinica je pala od strane jedne osobe.Ostale tri su paničarile.Kako je moguće da je jedan čovjek ovo uradio?No,nije stigli razmisliti.


Odjednom su četvrta i druga jedinica izgubile vezu s trećom jedinicom.Naime ta se jedinica nalazila u vrtu i u tom trenutku je Finnian izvodio psa u šetnju.Bolje rečeno demonskog vučijaka koji je poput zmaja izbacivao vatru iz usta i trgao sve pred sobom.To je njihov dragi Pluto radio,a Finny je bacao mramorne kipove na vampire.Bivši testni kunić je zadobio svih tih godina testiranja nadljudsku snagu .To je bio naš dragi vrtlar ,i zbog njega je treća jedinica također uništena.


Previše uspaničene ostale dvije jedinice nisu znale hoće li bježati ili napadati.No,druga jedinica je ipak uspjela ući u predvorje .Čuli su lupkanje u kuhinji i krenuli prema njoj samo da bi dočekali da se na njih baci brašno.Nisu ništa vidjeli i brašno je iritiralo njihove oči.


Udarali su sve oko sebe i tako stvorili ogroman oblak brašna u čitavoj kuhinji.


"Stvarno vampiri nemaju mozga."Izgovorio je kuhar gledajući na njih kroz otvoren prozor.


Vampiri su se naglo okrenuli prema njemu,naživcirano a kuhar je zapalio šibicu.


"Previše brašna stvara oblak koji je jedna eksploziji."Rekavši to,bivši vojni strategist je ubacio zapaljenu šibicu u kuhinju.


Prva jedinica je paničarila u sjenama drveća.Nije moguće da ih je ovoliko pobijeno ovako brzo od strane običnih ljudi.Trebaju se povući i javiti kralju.


Željeli su se pomaknuti ,no nisu mogli.Odjednom su im glave počele padati jedne za drugom.Zmije su činile svoje,izgleda da Snake nije samo dobio takav nadimak zbog očiju.


I tako su padali jedni za drugim,vojnik za vojnik,i uistinu su bili sravljeni sa zemljom.


No,kakve bi oni sluge bili da ne mogu pobiti čitavu vampirsku vojsku?


Bal se odvijao kao i svaki drugi .Plesalo se,pjevalo,pilo i pomalo krvi puštalo ali nećemo o tome.


Naime prvi ples je naravno pripao kraljevskom paru.Valcer.Sebastian ga je oduvijek opisivao kao najljepšim plesom koji je postojao.


Veličanstevni pokreti,usklađeni i pomalo strastveni su riječi kojima bi on opisao taj ples,ali gledajući vampira kako pleše,zgadio mu se ples.


Anastasia je naime odlično plesala ,kao da leti.Kada su se poklonili na kraju plesa ,shvatila je nešto.


Ona nikada zapravo nije učila plesati,stoga ,zašto je znala valcer?Možda je ovo ono što zovu početničkom srećom?


Naime ,odšetala je od svoga "dragog" zaručnika i otišla do švedskog stola.Gledala je u prsten na svojoj ruci pomišljajući kako je ovo sve tako pogrešno.


Odjednom joj je um odletio na onaj plavi prsten koji je našla u Harryevoj ladici.On joj puno bolje pristaje.


Glazba je odjenom opet odzvanjala dvoranom.Okrenula se na kratko.Harrya nije bilo nigdje.Valjda je morao nešto važno obaviti.Neka se zadrži što dulje.


Ispila je malo martinija i zagrcala se kad je shvatila da u njemu ima krvi.Odvratno zašto bi itko-i odjednom joj se pred očima pojavila slika .Ona sjedi i trga ženu ispod sebe.Spustila je martini i uspaničeno se odmaknula od stola.


Zar je to jedno od njezinih sjećanja?


"Oprostite?"Odjednom je netko upitao iza nje.Okrenula se i ugledala muškarca odjevenog sav u crno .Bio je za glavu viši od nje i imao je crnu kosu koja je nestašno padala preko njegovog lica naglašavajući njegove crvene oči koje je skrivao iza bijele maske.


Pružio je prema njoj ruku preko koje je navučena bijela rukavica.


"Izgledate uznemireno,možda bi jedan ples pomogao."Uznemirena djevojka ,nema zaručnika,i prezgodan tip pita za ples.Naravno da će pristati na sve što će naživcirati onog vampira.


Kimnula je glavom i prihvatila njegov poziv.Započeli su valcer.


On je tako prelijepo plesao,bez imalo truda i koliko god se trudila nije mogla skrenuti pogled s njega .Nešto je na njemu bilo užasno poznato.


To je promatrao Ciel osjećajući se nostalgično.Dugo je vremena prošlo od kada su Sebastian i njegova majka plesali.


Uistinu je njegova majka voljela oca,ali njega nikada nije bilo ,niti je baš previše bio vezan za obitelj.


Posao mu je bio važniji ,jer je on ipak bio bog rata ,a ratova uvijek ima.Tada je Sebastian bio čovjek,kada ga je tek upoznao i bio je veoma blizak s njihovom obitelji.


On ju je naučio plesati u malenoj spavaćoj sobi dok je Ciel sa svojih šest godina to promatrao.


Ovo je sada ličilo na to.Njih dvoje plešu ,kao da na vjetru plove,a on ih promatra.


Gledala je u njegove crvene oči ,i on se nasmiješeno primaknuo .


"Bolje ti pristaje plavi prsten."Raširila je oči u čudu.Kako on zna za taj prsten?


Po njenom mišljenju pjesma se oduljila.


"Tko si ti?"Prošaptala je,gledajući u njega zbunjeno.Odjednom je osjetila onaj isti miris.


Vanilija i menta.Zadrhtala je na trenutak.To je on,zasigurno.Ples je odjednom završio i poklonili su se jedno drugom.Htjela ga je mnogo toga pitati ,ali je on odmah nestao prije nego li je uspjela.


Razočarano i zapravo nekako sretno je otišla opet do švedskog stola.Primijetila je nešto na njemu.


Savijeni papirić.Otvorila ga je i nasmijala se napisanim riječima.


"Ja sam jednostavno prokleto dobar butler"


Savila ga je i zadržala.Da,to je zasigurno on ,pomislila je igrajući se plavim prstenom.


Čekaj ?Plavim prstenom?


Podignula je ruku u čudu gledajući u njega,i odjednom se Harry stvorio iz nje.


Uhvatio joj je naglo ruku i uvalio joj se u lice.


"Tko ti je to dao?"


Nasmijala se.


"Prokleto dobar butler."Raširio je oči shvativši da je tu ono prokleto dijete i butler,i ne samo to,čak su razgovarali i s njom.Okrenuo se i zvao stražare.Glazba se ugasila ,goste su zatvorili u ovu dvoranu,a Harry je s ostatko stražara izletio vani.


Ugledao je Ciela i njegovoga butlera kako stoje nasred dvorišta.


"Čuo sam za vaše zaruke,odlučio sam svratiti."Stajao je ponosno ,bez roze haljine i perike na sebi.


Sebastian je kao i uvijek stajao kraj njega.


Harry je osjetio ogromnu ljutnju,baš kao i jutros .


"UBIJTE IH!"Naredio je i svi su se stražari zaletili na njih.


"Sebastian."


"Yes,my lord."I butler je iz kaputa izvukao srebrne noževe i viljuške.Brzo se kretao i tiho,da vampiri nisu shvatili što se točno događa.


Padali su ,i uskoro se dušili u lokvi svoje krvi.Butler se vratio na svoje mjesto,iza svoga gospodara.


"Da sam na tvom mjestu vratio bih se u dvorac."Psihotično je izgovorio takozvani kralj.


"Ionako je sravljena sa zemljom."I glasno se nasmijao .


"Ozbiljno?"Izgovorio je nimalo zainteresirano Ciel.


"Moj dvor štite bivše ubojice,koje je Sebastian sam izabrao.Ja bih se bojao za svoje vojnike."


I s tim riječima je Sebatian zamahnuo svojim crnim plaštom i oni su nestali u crnoj magli.


Harry je kleknuo na pod vrištući.Gosti su se okupljali pokušavajući ga smiriti,ali nije išao.U potpunosti je pukao.Odjednom je shvatio da Anastasie nema.


Naime,nju je Smrt izvela dok je Harry tražio stražare .


Dakle treći zadatak,treći arkanđeo.


Pojavila se u drvenoj kolibi i dočekao je anđeo crne kose i plavih očiju.Sličio je na Castiela.


"Zdravo,ja sam Mihael i reći ću ti treći zadatak."


Kimnula je i rekla svoje ime,zatim je upitala:


"A zašto prvo nisam dobila ono pismo?"


"Zato što je treće obavezno."Izgovorio je Mihael."Tvoj treći zadatak je spasiti jednu dušu iz pakla ili čistilišta."


Kimnula je glavom.


"Dobro,to je to?"


"A ne ,ne,ne."Rekao je smiješeći se.


"Ovaj zadatak trebaš obaviti odmah."


I odjednom je osjetila kako gubi tlo pod nogama.Našla se ispred ulaza u pakao ,s jedne joj je strane bila Smrt ,a s druge onaj čudni smrtonoša Grell.


Ciel je zadovoljno došao kući.


Njegove sluge su mu ostavile iznenađenje ,ipak.


Svi su mislili da se Harry smirio nakon dva sata ubijanja,nakon dva sata nenormalnog deranja i traženja svoje družice(koja kao da je u zemlju propala),no odjednom su opet čuli vrisak.


U sobi za sastanke su bila nagomilana tijela njegovih vonika.











Comment