nctzen belgeseli

Eveet her fandom için yapmayı düşündüğüm bir seriye başlıyorum. Bugünki konumuz nctzenler. Nctzenlerin türleri çok fazla bu yüzden birkaç tanesini yazıcam.


1-Yeni fan oldum deyip nctyi sömürenler:
Bu tür birisi biasını sorduğunda popüler bir üye ismini söyler. Dream'den biası sorulduğunda ise yeni fan oldum deyip geçiştirir. 1 yıl sonra dream'den biasın kim diye sorarsanız hala yeni fan oldum der. Ama başka bir fandomdan biri sorduğunda ben nctzenim diyip atlar hemen. Bu türe fake nctzen de diyebiliriz.


2:Grubu sadece visualleri için takip eden nctzenler:
Bunlara biasın kim diye sorulduğunda visual olan bir üyenin ismini söyler. Birisi nct'nin şarkılarına laf etse ses çıkarmaz ama visuallerine laf ederse coşar. Ayrıca sadece visual olanların ismini aklında tutabilir. Bir de müzik videolarını sırf visual için izlerler.


3-Zenginctzen:
Nct ile ilgili her boku alıp sosyal medyada paylaşmayı seven tayfa. Lightstick olsun albüm olsun her şeyi alırlar. Bu tür yeni ortaya çıktı ve sayıları çok az. Genelde türk değil yabancılar.


4:Sadece bir üye için grubu takip eden nctzen:
Bunlar genellikle taeyong ya da mark gibi ünlü üyeler için fandoma giriyomuş gibi yapar. Birisi gözünün önünde hyuck'a söverse umrunda olmaz ama mark'a söverse burnundan getirir.


5:Shipci nctzen:
Bunlar gördüğü her idolü nct ile şiplemeye bayılır. Kadın olsun erkek olsun farketmez onlara. Yeter ki bir saniye bakışsınlar. Genelde koyu fan olurlar.


6:Aşk seven nctzenler:
Bunlar grup içi şipler için ölürler. Damarlarından nctzenlik akar. Norenmin ya da yuwinil gibi şeylere taparlar. Ayrıca sırf aşk üçgeni olmasına gerek yok. Eğer  bir üye bir üyeye sarılıyorsa hemen yeni bir şip ismi bulurlar.


7:Çılgınctzenler:
Bir insan nctde gereksiz üye var tarzı şeyler derse hemen atlarlar. Sövüp linçlerler. Birisinin nctnin konseptine laf ettiğini duyarlarsa toplu lince giderler. Onlar için nct'yi korumak bir görev.


8: Gerizekalı nctzenler:
Etrafta nctzenim diye gezip hiçbir boktan haberi olmayan tayfa. Sadece müzikleri için nctyi takip ediyorlar ama asla itiraf etmiyorlar. Herhangi bir skandalda gidip nctyi korumaz. Haberi yoktur çünkü. 21 üyenin ismini asla sayamaz.


9:Gerçek nctzenler:
ÖHM... Bu kısım her üyeyi sever. Biası olmayan bir üye bir işi başardığında hemen tebrik eder. Bu tayfanın içinde 21 üyenin hem gerçek ismini hem de sahne isimlerini aklında tutabilenler var. Her an her şeylerden haberleri olabilir. Bütün skandallardan haberi vardır ve her skandalda nctyi korur. Şarkıları severek dinler. Mvleri izler. Gruptaki her üyenin iyi yanından bahseder. Kendi içlerinde üyelerle dalga geçerler. Bütün inside jokeları anlarlar. En önemlisi de üyeleri her haliyle severler. Üyeleri çocukları gibi kabul ederler. Sm'in bu çocuklara ne yaptığını bilirler.

Comment