Search: sajakcinta
10,222 stories
Pakcik Gila! My Husband [SU]

Hani FatihaSeorang gadis kampung yang ingin berpisah dengan keluarga demi menyambung pelajaran di universiti Kuala Lumpur. Baginya hidupnya di U tersebut akan bertambah matang dari sebelum ini. Rupanya makin bertambah stress hidupnya. Nasib baik tak tumbuh uban je."awak ni kenapa nak halang-halang jalan orang? gila ke?" - Hani Fatiha"suka hati aku lah. U ni bapak aku punya. So, kau takde hak nak halang ape yang aku nak buat" - Pakcik GilaSetelah 4 tahun melanjutkan pelajaran sehingga graduate, Hani berharap sangat dia tidak akan bertemu lagi dengan Pakcik Gila itu. Setiap hari, ada saja perkara yang Pakcik Gila tu akan buat. Kekadang sampai Hani rasa mahu lari je balik ke kampung semula. Dah tak tahan dengan perangai Pakcik Gila yang suka menganggu hidupnya."hye honey.. we meet again" - Pakcik Gila"saya tak ingin pun lah nak jumpa awak. Dasar Pakcik Gila!" - Hani Fatiha"I'm crazy on you honey"- Zariff Asyraff'Cinta Itu Hadir Dari Si Gila'Haii, jangan baca je tau. Vote sekali. Don't be a silent reader. Whatever you think please comment :^)

2K 9 147
Secarik Surat Tak Tersampaikan

Sudah bertahun-tahun surat yang hanya berisi keluh kesah di dada ini tak tersampaikan. Alasannya takut ditolak, takut ini, takut itu, takut banyak menjadi derita tak tertahankan. Cinta sediri, rindu sendiri, menunggu pun sendiri, untuk apa? untuk kau.

27 1 0 Full
SAJAK KALA 2021 (Kumpulan Sajak di Kala Pencarian Cahaya tahun 2021 Masehi)

(Jangan dibaca bila belum menemukan kedamaian 'peace') ✌️This poetry sketching out the philosophy of love. A feeling about true love and it's journey of finding true love. Kumpulan sajak ini mencoba menggambarkan filosofi cinta. Perihal rasa 'cinta sejati' dan perjalanannya.These poetries are available in Indonesian and English version.*Teruntuk seseorang di masa depan~Who are you?_______Written and illustrated by Ochi AP_______Happy reading!Merçi

164 10 19
What Husband Ku ketua Mafia😱( SLOW UPDATE ) #Wattys2018 & #Wattys2019

#sebelum anda semua baca cerita niee sis ada perkara nak bagitau... #perhatian kepada pembaca cerita What Husband Ku Ketua Mafia, cerita nie ada bab yang paling pendek dan ada bab yang panjang jadi pada sesiapa rasa tak suka dengan cara sis tolong jangan baca, sis hanya insan biase seperti penulis lain okay...What Husband Ku Ketua Mafia... Nurul auliya atiqah merupakan seorang anak yatim piatu sejak ia kecil lagi..dia telah di jual oleh pakcik sedaranya kepada Tengku Arif..untuk melangsaikan hutang nya dekat Tengku Arif.. Tengku Arif Rayyan Lee.. Dia adalah laa seorang ketua mafia yang terkuat dan paling terpengaruh didalam dunia mafia.. Dan dia jugak merupakan seorang ahli perniagaan terkenal di seluruh dunia.. Tolong.. Tolong jangan apa apakan saya.. Tolong saya nak balik lepas kan saya.. Tolong.. Pakcik pakcik tolong tyqa pakcik.. Tyqa nak balik ikut pakcik .. Pakcik jangan pergi pakcik tolong tyqa pakcik.. Kata tyqa sambil menjerit dan menangis.. Woii diam laa budak kecil .. Kau buat bising jew.. Kau kena ingat yang pakcik kau dah jual kau dekat aku.. Kau dengar tak nie budak kecil.. Mulai sekarang kau hak aku.. Kau kena dengar cakap aku.. Aku dah beli kau dekat pakcik kau.. Dia hutang aku.. Jadi dia takda duit nak bayar.. Itu yang dia jual kau kat aku.. Faham budak kecil.. Kata Tengku Arif sambil merenung tajam kearah nya.. Teresak esak tyqa menahan tangisan dan sedu sedan itu mengenangkan nasib dirinya sekarang nie..$TâRT ~ 2/10/2018ëÑÐ ~

600.1K 59 13K
Pakcik Hot 1301

Poskad art of illusion itu kunci rahsia mereka.Adakah mereka sebenarnya merentas masa.Atau mereka sebenarnya ada sesuatu yang menjadi misteri.Dejavu! Adakah itu kunci utama rahsia poskad tersebut?Atau mereka sebenarnya sedang merungkai conection antara mereka?Siapa Hash?Siapa pakcik?

14.2K 18 285
Rindu Tak Tertahan

Sudah bukan saatnya rindu yang tak tertahan semakin disimpan,jika memang tak bisa memiliki tak apa, asal rindu dapat disampaikanentah dengan cara ini atau itu.

111 1 0 Full
MIND SHADES (poems)

Hanya kumpulan - kumpulan kalimat yang aku ciptakan sendiri ketika kapanpun pikiranku dan hatiku berinteraksi. kemudian berbicara. melalui tulisan. yang kusebut... sajak.

164 8 3
MAK CIK NASI LEMAK SELAMBAK

Mak cik menjual nasi lemak diperdaya oleh anak muda yang kacak menyewa di kampungnya. setiap hari anak muda itu mungkus nasi lemak kerang di kedainya. Apa yang berlaku antara meraka dan orang sekelilingnya,....

22.7K 5 128
White Ferrari, Ollie Bearman.

"I would've waited for you forever" Ollie Bearman x Sabrina Vettelwhite ferrari 2024-?

10.6K 12 447
Antalogi Puisi

Ini adalah sekumpulan karya tulisan yang saya buat. Harapannya, kalian membaca dan berliterasi bersama. Ada pesan-pesan tersirat yang saya sampaikan buat kalian.Silahkan membaca :")

662 20 27
Preferencje Bts

preferencje

2.4K 12 98 Full
Guratan Monalisa

Kamu tidak sendiri, Guratan kata-kata ini untukmu.

432 23 42
Boyfriend Contract to Husband

"Be my boyfriend. For 6 months." Hessa ulang lagi. Mata ralit memerhati roman tampan si jejaka. Tampan sungguh!Kulit putih bersih. Hidung mancung. Nasib tak setinggi KLCC. Mata bulat, bulu mata lentik.Kalah mascara perempuan! Bibir bak delima, okay! Merah-merah strawberry gitchu..Tak payah cakap bab tinggi. Rasanya, 190 cm.Sebab Hessa cuma takat dada dia saja.Berjambang rapi, ala-ala Burak Ozcivit! Lelaki yang tepat untuk jadi kekasih contract dia!Niatnya cuma satu!Nak show off dekat makcik-makcik bawang serta kawan-kawan yang selalu ejek dia tak laku. Yang selalu bising suruh dia cari pasangan. Dan lelaki asing ni, sangatlah sesuai untuk menyandang gelaran itu."Yes, or no?""No. Let's just be a friends. A bestfriend."Hessa kemam bibir. Terang-terangan dia kena reject. Nampak sangat, stok-stok muka dia bukan taste lelaki kacak itu.Hessa kemam bibir. Terang-terangan dia kena reject. Nampak sangat, stok-stok muka dia bukan taste lelaki kacak itu."No, thanks. You only have one choice. Be my boyfriend contract for 6 months. Take it or leave it." Hessa bertegas.Kali ni, biar dia yang aturkan jalan hidup dia.Biar dia yang corakan apa yang dia mahu.Selama ini, dia biarkan lelaki yang memilih sehingga pada akhirnya dia bukan pilihan.Hanya luka yang menjadi teman.Kali ni, biar dia pilih luka yang dia inginkan."We still don't know each other. So, how we can be a couple?""Take it or leave it." Hessa berkeras."Let's be a friend, first." Dia lagi berkeras."Then, today is our last day. I don't go out with friends. Male friends." Dia beranikan diri cakap macam tu. Walaupun hakikatnya, dia nak sangat lelaki tu setuju menjayakan plan dia.

591 8 2 Full
Leon

Kumpulan puisi tentang hati yang pernah patah, cinta yang jatuh pada kisah yang salah, dan rasa yang tak pernah terungkap dan akhirnya pasrah.Aku tak pandai menyatakan rasa lewat ucap, hanya mampu menulis dengan segenap cinta pada setiap kata.Salam sayang,Leon

824 29 52
Let Me Love You

2015. Stevie (accidentally) falls in love.

11.5K 17 567 Full
Obsession : Noah's Woman

BACAAN DEWASA (18+)"Pak cik buat apa dekat sini?" Alana memandang lelaki dihadapannya atas bawah."Pak cik?" Berkerut dahi Noah apabila perkataan 'pakcik' itu keluar dari mulut gadis itu.Like seriously, pak cik?Kecil besar kecil besar je Noah tengok budak ni. Apa muka dia nampak tua sangat ke?"Iyalah, pakcik. Takkan atuk pula." Katanya selamba. Muka dah handsome tapi sayang pekak.🔞 Mature Content⚠️ Trigger Warning🚫 Broken English ⚠️ AMARAN ⚠️ : KALAU AWAK BERUMUR 18 TAHUN KE BAWAH, AWAK TIDAK DIGALAKKAN UNTUK MEMBACA CERITA INI.Start : 27.01.2024End :

13K 14 139
nigdy tyle nie klamalam

Ksiazka jest pisania wizja głównej bohaterki Kate,która nikomu nie mówiła o swojej przeszłosci.Kate ma 24lata.Ma " Meza " bez slubu poniewaz "mezowi " o imieniu Kamil nie chcial zawszec slubu, nie pozwalał tez Kate na praktycznie nic nawet nie mogla pracowac jako ratownik medyczny. O dalszych losach dowiecie sie pózniej w trakcie ksiazkiBTW odbywa sie akcja w serialu na sygnale jak pisze ksiazke jest odcinek580 wienc bedzie moglo sie duzo zmienic .

22 4 0
At First Sight

Set somewhere in the 90's. Something different.

17.1K 19 814 Full
Kata Asa dan Rasa

Jika mulut sudah tak mampu untuk bicara maka tulisanlah yang dapat mewakili segalanya

1.2K 17 40
I Missed You

12K 17 393 Full
When I See You Again

Fleetwood Mac reunion rekindles the flame once again.

5.5K 24 400 Full
Why Not?

Stevie and Lindsey naturally fall into another affair during On With The Show break before Australia.

23.6K 21 902 Full
bts reakcje 🔞 |ZAWIESZONE|

reakcje, one shorty +18 i wiele, wiele innych takich rzeczy⚛⚛⚛#1 w reakcjach (15.11.2020)#5 w reakcjach (19.12.2020)⚒ ⚒ ⚒Początek: 30.12.2019Koniec: xx.xx.xxxx⚒ ️⚒️ ⚒️# # #✔️- zakończone🔓- w trakcie pisania❌- zawieszone

32.8K 16 662
Who Are You?

One accident causes Stevie's life to change completely. 1997-...

17.8K 19 879 Full
Jej Chłopcy | Ninjago |

W trakcie jednej z misji sprawy wymykają się spod kontroli, a młodzi wojownicy muszą za to zapłacić wysoką cenę. W trakcie ich walki z wyrzutami sumienia pojawia się dawno nie widziana osoba, która wprowadza do ich życia jeszcze więcej zamieszania.Wiem, opis jest słaby, może kiedyś go zmienię. Fanfiction pisane z nudów.

140 12 3