Nagi no asukara

Много отдавна, всички хора са живели под морето. Въпреки това, някои хора предпочитат повърхността и изоставени, живеещи под водата постоянно. В резултат на това, те са били лишени от дадената им от Бог защита наречена "Ена", която им позволява да дишат под вода. С течение на времето, разривът между обитателите на морето и на повърхността се разшири, въпреки че контактите между двата народа все още съществува.

Наги не Asukara проследява историята на Hikari Sakishima и Manaka Mukaido, заедно с техните приятели от детинство Chisaki Hiradaira и Канаме Isaki, които са принудени да напуснат морето и посещават училище по повърхността. Там, групата също отговаря Tsumugu Kihara, а състудент и рибар, който обича морето.

Hikari и живота на приятелите си, са длъжни да се промени, тъй като те трябва да се справят с дълбока омраза и дискриминация между хората от морето и на повърхността, бурите в личния си живот, както и предстояща буря, която може да бъде обречен за всички, които живеят на повърхността. 

Comment